Teimme autolainan hakemisesta helpompaa

Kilpailuta nyt autolainasi uutta tai käytettyä autoa varten 1 minuutissa ja säästä merkittävästi

Takuurahoituksen kautta edullisin laina autollesi jo tänään

Teemme yhteistyössä yli 30 pankin ja rahoituslaitoksen kanssa ja näin pyrimme aina hankkimaan sinulle edullisimman autolainan parhailla mahdollisilla ehdoilla. Saat kauttamme lainan nopeammin, edullisimmin ja helpoimmin.

Kotimainen luotettava palvelu

Takuurahoituksen avulla löydät nopeasti ja helposti juuri tarpeisiisi sopivan autolainan. Me etsimme sen yli 30 pankin ja rahoituslaitoksen joukosta.

Palvelumme käyttö on maksutonta eikä hakemuksen täyttäminen sido sinua vielä mihinkään. Voit rauhassa tutustua saamiisi rahoitusvaihtoehtoihin.

Autolaina kannattaa kilpailuttaa aina

Autolaina kannattaa kilpailuttaa aina Auto on monelle tärkeä päivittäinen työvälinen ja helpotus arjen helpottamiseen. Se on meistä monelle jopa ainoa tapa liikkua paikasta toiseen. Se on kuitenkin samalla myös suurelle osalle suomalaisista niin tärkeä ja merkittävä ostos, että sen hankintaan tarvitaan ulkopuolista rahoitusta. Tässä tilanteessa onkin erittäin tärkeää tietää, että lainan voi kilpailuttaa kätevästi netissä ja täysin ilman suurempia riskejä!

Mikä on autolaina?

Auton ostamista varten voi ottaa rahoituslaitokselta lainaa. Yleensä laina autoa varten on vakuudeton laina tai vakuudellinen kulutusluotto, missä lainan vakuudeksi voi käydä esimerkiksi jo aiemmin hankittu auto tai muu vastaava.

Mikäli siis mietteissäsi on hankkia auto, eivätkä omat säästöt riitä koko ostosumman rahoittamiseksi, kannattaa harkita lainan ottamista ja tehdä kunnollinen lainavertailu. Kilpailuta autolaina ja säästä merkittäviä summia rahaa kilpailuttamalla laina. Hae lainaa auton hankintaan nopeasti sivuiltamme kuten jo tuhannet suomalaiset ovat tehneet.

Mistä halvin autolaina 2020?

Onko sinulla tarkoituksena hankkia uusi auto vuonna 2020? Auto on kallis hankinta ja sen rahoittamiseen tarvitaan usein lainaa. Oikean autolainan löytäminen voi kuitenkin olla hankalaa, sillä tarjoajia on monia ja kaikilla on erilaiset hinnoittelut. Hommaa helpottamaan Takuurahoitus.fi on kasannut ajatuksen kanssa tähän artikkeliin tärkeimmät asiat mitä sinun tulee ottaa huomioon autolainaa hakiessasi.

Lainalaskuri auttaa löytämään sopivan laina-ajan

Auton ostaminen ei tapahdu aivan yhtä helposti kuin monen muun hankinnan tekeminen, sillä se vaatii jonkin verran suunnittelua, ja useimmissa tapauksissa myös ulkopuolista rahoitusta. Monen ostajan mieleen nouseekin usein kysymyksiä siitä, kuinka paljon lopullinen lainasumma tulee hakijalle lopulta maksamaan.

Sivustomme lainalaskuri auttaa sinua laskemaan nopeasti tarvitsemallesi lainasummalle siihen sopivan kuukausilyhennyksen määrän. Syöttämällä lainalaskuriin valitsemasi lainasumman, korkoprosentin ja laina-ajan, saat laskettua näppärästi autolainan kokonaiskustannukset kuukausilyhennyksineen ja korkojen osuuksineen.

Näin saat selkeämmän kokonaiskuvan siitä, mitä autolaina tulee sinulle loppujen lopuksi maksamaan, ja paljonko se sinulle kuukausittain kustantaa. Pidä myös mielessä, että autolainalaskurin laskelma on aina arvio. Lopullinen lainasumma, sekä lainan korot ja ehdot määräytyvät tarkemmin erikseen jokaisessa luottotarjouksessa.

Halvin autolaina löytyy kilpailuttamalla

Kuten arvata saattaa, se ensimmäinen hyvältä kuulostava tarjous ei välttämättä ole aina paras tarjous. Jos päädyt hakemaan lainaa ensimmäiseltä tarjoajalta ilman kilpailutusta, voit törmätä myöhemmässä vaiheessa ikävään yllätykseen, jossa edullisemman lainan olisikin saanut toiselta luotonantajalta. Juuri tästä syystä on tärkeää, että kilpailutat autolainasi heti alkuvaiheessa.

Kilpailuttamisen parhaimpana etuna on se, että voit mahdollisesti löytää tarjouksen, joka on pankkilainaakin edullisempi. Useimmiten erot kalleimpien ja edullisimpien lainojen välillä voivat olla todellisissa vuosikoroissa merkittävät, ja autolainan kokoisissa lainoissa nämä erot voivat johtaa hyvinkin merkittäviin säästöihin lainat kilpailuttamalla.

Lisäksi autolainan kilpailuttaminen sivustomme kautta on täysin ilmaista, joten se kannattaa aina. Tuomme yhdellä hakemuksella tarjouksia sinulle yli 30 eri pankilta ja luotonantajalta. Lainoja kilpailuttamalla säästät siis rahan lisäksi myös aikaa!

Edullinen autolaina vai rahoitustarjous?

Monet ostajat ovat törmänneet autokaupassa nollakorkoihin ja lähes olemattomiin käsittelykuluihin. Autokauppojen kilpailun kiristyessä myös niiden tarjoamat etuudet ovat parantuneet huomattavasti. Edulliselta vaikuttavien rahoitusvaihtoehtojen lisäksi monet autokaupat houkuttelevat ostajia erilaisilla varustepaketeilla, tai muilla puoleensavetävillä tarjouksilla.

Joissakin tapauksissa autokauppiaiden tarjoama osamaksurahoitus voi olla jopa monia perinteisiä vakuudettomia autolainoja edullisempi vaihtoehto. Edullinen autorahoitus tarjotaan yleensä kuitenkin vain rajoitettuihin malleihin, ja pääsääntöisesti uusiin tai uudehkoihin autoihin. Tämänkaltaista rahoitusvaihtoehtoa ei siis todennäköisesti saa esimerkiksi ostettaessa käytettyä autoa. Joka tapauksessa autolainan kilpailuttaminen on aina kannattavaa, sillä se ei vie kuin muutaman minuutin, ja on sinulle täysin ilmaista.

autolaina

Autolaina ilman luottotietoja

Elämässä on erilaisia haasteita luonnollisesti ja valitettavasti aina raha-asiat eivät mene suunnitelmien mukaan, ja syystä tai toisesta laskut ja lainanlyhennykset jäävät maksamatta. Luottotiedot kärsivät ja lopulta maksuhistoriasta saattaa löytyä maksuhäiriömerkintä. Sen seurauksena monet ennen niin arkiset asiat, kuten pankkitilin avaaminen, sähkösopimuksen solmiminen tai lainan hakeminen vaikeutuvat huomattavasti. Onnistuuko sitten autolainan hakeminen ilman luottotietoja?

Luottotiedoilla tarkoitetaan niitä tietoja, joiden avulla henkilön maksukykyä ja taloudellista tilannetta pystytään arvioimaan. Tänä päivänä lähes kaikki luotonantajat tekevät luottotietojen tarkistuksen ennen lainan myöntämistä, joten jos hakija on menettänyt luottotietonsa, ei tällöin lainaa valitettavasti voida myöntää.

Monelle suomalaiselle taloudelliset vaikeudet ovat tuttu huoli, vaikka maksuhäiriöt aina kerrokaan koko totuutta henkilön maksukyvystä. Siksi useimmat luotonantajat vaativat itselleen jonkin vakuuden siitä, että myönnetty laina tullaan maksamaan takaisin korkojen kera. Luottotiedot tarkastamalla luotonantaja voi mahdollisesti ehkäistä myös lainanhakijan ylivelkaantumista. Eli toisin sanoen ihanteellisessa tilanteessa uutta lainaa ei haeta, ennen kuin edelliset on maksettu kuntoon.

Luottotietojen menettäminen on monelle kova paikka. Siksi maksuvaikeuksien edessä tärkeintä olisi aina ottaa ensimmäisenä yhteyttä velkojiin ja pyrkiä yhdessä sopimaan, miten maksut saataisin maksettua ennen kuin luottotiedot menetetään. Raha-asioiden kanssa ei koskaan kannata jäädä painimaan yksin, ja apua saa ja kannattaa hakea, niin perheenjäseniltä kuin alan ammattilaisiltakin. Luottotietojen palautuminen on mahdollista, mutta se on useamman vuoden mittainen prosessi, jonka aikana oman talouden tasapainosta tulee olla erityisen tarkka.

Autolaina korko – Mitkä tekijät vaikuttavat lainan korkoon?

Kun puhutaan korosta, sillä viitataan usein lainan hintaan, jonka lainanhakijan tulee lainastaan maksamaan. Korkoasioissa puhutaan usein lainan nimelliskorosta, joka on kaikessa yksinkertaisuudessaan lainasta perittävän koron määrä. Tämä ei kuitenkaan kerro koko totuutta lainan lopullisesta hinnasta. Katse kannattaakin aina kiinnittää lainan todelliseen vuosikorkoon, johon lasketaan mukaan tavallisen nimelliskoron lisäksi esimerkiksi avausmaksut, laskutuskulut, kuukausittaiset tilinhoitopalkkiot sekä muut lainaan liittyvät maksut.

Monet hakijan ominaisuudet voivat vaikuttaa haettavan lainan korkoon. Jokainen luotonantaja asettaa aina omat ehtonsa hakijoille, mutta tänä päivänä yleisimpiä ehtoja ovat hakijan puhtaat luottotiedot, säännölliset kuukausitulot, vakituinen osoite Suomessa sekä henkilökohtaiset pankkitunnukset, joiden kautta lainaa sähköisesti haetaan. Lisäksi sivustomme kautta autolainan kilpailuttavien hakijoiden tulee olla vähintään 18-vuotiaita.

Kannattaa myös olla tietoinen siitä, että vakuudellisen lainan korko on aina vakuudettoman tai käsirahattoman lainan korkoa edullisempi. Vakuudella tarkoitetaan lainahakijan asettamaa niin sanottua panttia, jonka avulla hän pystyy takaamaan, että laina maksetaan takaisin. Myös käsiraha voi toimia vakuutena. Vakuus hyödyttää sekä hakijaa että luotonantajaa, sillä luotonantajan saadessa varman vakuuden lainan takaisinmaksulle, lainanhakija kykenee neuvottelemaan itselleen jopa huomattavasti edullisemman koron.

Autorahoitus lainarahalla

Millainen autorahoitus kannattaa valita? Eri lainavaihtoehdoissa voi olla suuria eroja niin koroissa, kuin muissakin kuluissa. Tämän vuoksi kannattaa tutustua kaikkiin rahoitusvaihtoehtoihin, sekä vertailla huolella eri autolainojen kuluja.

Kiinnitä huomiota esimerkiksi lainojen kuukausimaksuihin, jotka kasvattavat lainasummaa helposti etenkin pitkällä aikavälillä. Takuurahoitus.fi suosittu autolainavertailu tekee lainan valitsemisesta helpompaa, koska se näyttää sinulle kaikki sopivimmat ja edullisimmat vaihtoehdot.

Autorahoituslaskuri on hyvä työkalu, jolla löytyy edullisin autolaina. Löydä sinulle sopivin autorahoitus vertaamalla.

Auto ilman käsirahaa tai autolaina ilman vakuuksia

Auton voi rahoittaa vakuudettomalla kulutusluotolla, jota voi hakea useammalta eri lainantarjoajalta vertailussamme. Vertailussa on mukana vain parhaat autolainantarjoajat esimerkiksi Bank Norwegian ja Nordea, jotka tarjoavat autolainaan sopivia lainatuotteita.

Kulutusluottoja suositaan muun muassa siksi, että niiden vertailu on helppoa ja nopeaa, koska sen voi tehdä netissä ja saat lainaa nopeasti.

Omalta pankilta kannattaa myös pyytää tarjousta autolainaan, sillä usein pankit myöntävät omille asiakkailleen suhteellisen edullista korkoa, riippuen tietysti hakijan profiilista ja muista avoimista lainoista. Kun haet lainaa sopivan auton ostamiseen, pankki kysyy yleensä tietoja taloudellisesta tilanteestasi. Autolainan korko voi siis vaihdella huomattavasti, sillä se on sidonnainen hakijan tietoihin.

Lainanhakuun et tarvitse erillisiä vakuuksia tai takaajia. Usein autolainoissa on kiinteä korko, mutta myös vaihtuvakorkoinen autolaina on mahdollinen. Autolainan korot vaihtelevat rahoituslaitoksen mukaan, ja myös luoton määrä vaikuttaa koron määrään.

Oman pankin lisäksi on syytä myös katsoa muita lainavaihtoehtoja, sillä etenkin suurissa hankinnoissa voi säästää paljon rahaa vertailemalla kaikkien eri pankkien sekä rahoituslaitosten tarjoamia lainoja.

Käytetyn auton osto lainalla

Jos haluat pitää auton omistuksen kokonaan itselläsi, etkä pitää autoa lainan vakuutena, hyvä vaihtoehto on vakuudellinen kulutusluotto. Näin lainan takaisinmaksu on omissa käsissä, ja voit myydä auton ilman rahoitusyhtiön lupaa. Kilpailuta autolaina usealla taholla, jotta autolainan korko painuu mahdollisimman pieneksi.

Autolaina vai osamaksusopimus?

Yksi tapa rahoittaa auto on osamaksusopimus. Monet autoliikkeet tarjoavat osamaksurahoitusta auton oston yhteydessä, ja käytettyjen autojen nettisivuilla saattaa olla eri pankkien ja rahoituslaitosten autolainatarjouksia saatavilla.

Osamaksusopimuksessa autolle saa kiinteän koron ja pitkän maksuajan, mikä houkuttelee monia autonostajia. He kokevat saavansa osamaksusopimuksessa turvaa, koska korko on kiinteä ja maksuaika pitkä. Osamaksusopimukset ovat erityisen suosittuja, kun tarkoituksena on hankkia uusi auto heti, kun edellinen on maksettu.

Lisäksi leasing-rahoitus on yksi vaihtoehto auton rahoittamiseen. Ei siis ole aivan yksinkertaista sanoa, mikä on paras autolaina.

Onko leasing kannattavampi kuin autolaina?

Leasing on suosittu vaihtoehto autolainalle. Leasing eli liisaaminen tarkoittaa määräaikaista vuokraamista tietyillä ehdoilla. Vuokra-aika on suhteellisen pitkä, autoissa yleensä 2-5 vuotta, ja leasing-maksua maksetaan kuukausittain.

Ero osamaksusopimukseen on, että sopimuskauden päätyttyä auto ei siirry vuokraajan omistukseen, vaan yritys ostaa auton takaisin tiettyyn hintaan. Vuokraajan on joissain tapauksissa mahdollista myös lunastaa auto itselleen sopimuksen päätteeksi, lasketulla jäännösarvohinnalla.

Leasing ei välttämättä ole kaikista paras autolaina, sillä jäännösarvo voi olla suhteellisen suuri. Koska autolainan korko lasketaan prosentteina jäljellä olevan jäännösarvon mukaan, suuren jäännösarvon autoilla on mahdollista että kokonaiskustannus on suurempi omistamiseen verrattuna, vaikka todellinen vuosikorko antaisi ymmärtää muuta.

Autoleasingia voidaan pitää järkevänä ratkaisuna, jos haluaa välttää taloudellisia riskejä. Leasing-sopimuksen hintaan kuuluvat nimittäin tekniset huollot sekä määräaikaishuollot, vakuutusmaksut ja mahdollisesti myös muut palvelut kuten esimerkiksi renkaiden vaihto ja säilytys.

Kuitenkin autonkorjaustaitoiselle henkilölle tällainen paketti tulee kalliiksi. Jos esimerkiksi renkaanvaihdot ja säilytyksen hoitaa itse, säästää kuluissa heti satasia vuosittain. Leasing-paketit eivät myöskään yleensä sisällä huolto-ohjelman ulkopuolisia korjauksia, joten näistä asiakas joutuu maksamaan itse.

Jos autoilija haluaa vaihtaa autonsa tasaisin väliajoin uudempaan, on leasing-sopimus luontevin vaihtoehto. Leasing-vaihtoehdoissakin on kuitenkin eroja, joten ne on hyvä vertailla huolella ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Kannattaa esimerkiksi katsoa eri autolainojen tarjouksia kätevällä autorahoituslaskurillamme, ja vertailla niitä sitten huolella leasing-sopimusten hintoihin.

Täytyy myös muistaa että auton “liisaaminen” ei ole enää niin häpeällistä kun joskus on jostain syystä ajateltu. Lue lisää Talouselämän aiheeseen liittyvästä mielenkiintoisesta uutisesta.

Neuvot autolainan hakijalle

Kannattaa olla tarkkana, millaisen sopimuksen solmii. Pidä mielessä ainakin nämä 3 vinkkiä:

  1. Jos haluat tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä, kohdistetaan lyhennykset tavanomaisesti maksueriin eikä lainasummaan. Ylimääräinen lyhennys ei tällöin lyhennä lainan pääomaa vaan kohdistuu seuraavaan lainaerään. Tämä ei ole hyvä, sillä ylimääräisten lyhennysten maksaminen ei käytännössä hyödytä sinua lainkaan, koska laina-aika ei lyhene ja päädyt maksamaan aivan saman loppusumman kuin silloin, jos et olisi tehnyt ylimääräistä lyhennystä.
  2. Autokaupat voivat tarjota sopimuksia, joissa maksuerät ovat pieniä lukuun ottamatta viimeistä maksuerää, joka on todella suuri. Tällöin lainan hinta uhkaa nousta huomattavasti suuremmaksi kuin silloin, jos loppuerä olisi pienempi. Tämä johtuu siitä, että lainan korko lasketaan aina jäljellä olevan lainapääoman mukaan. Laina-ajalta kertyy siis huomattavasti enemmän korkoa kuin silloin, jos loppuerä olisi pienempi.
  3. Auton arvon muutosta ei ole aina helppo ennustaa, mikä asettaa erityisiä haasteita jos tarkoituksena on maksaa jäljellä oleva laina autosta saaduilla tuloilla. Pahimmassa tapauksessa voi käydä niin, että auton arvo on alhaisempi kuin siitä jäljellä oleva laina. Tämä tarkoittaa, ettei autosta saatavalla summalla ole mahdollista maksaa auton loppuerää
    Autolainan hakeminen ja takaisinmaksu

Kun löydät itsellesi sopivimman autolainavaihtoehdon, voit jatkaa lainahakemukseen klikkaamalla “jatka” -nappia lainatuotteen vieressä. Tätä kautta pääset suoraan lainanmyöntäjän sivuille tai lainahakemukseen, jonka voit täyttää suoraan.

Muista kuitenkin, että lainan korko vaihtelee usealla tarjoajalla lainanhakijan profiilista riippuen, ja kaikille asiakkaille ei välttämättä myönnetä edullisinta korkoa. Korkosi selviää, kun teet lainahakemuksen. Muista, että hakemuksia voi tehdä useampia, sillä ne ovat tarjouspyyntöjä, jotka eivät vielä sido mihinkään.

Muista kuitenkin, että lainaa ei kannata hakea enempää kuin tarvitset, vaan ainoastaan sen verran mitä olet varma, että pystyt maksamaan takaisin aikataulun puitteissa. Takaisinmaksu tulee ajoittaa niin, että pysyt aikataulussa, mutta kustannukset eivät kuitenkaan nouse pilviin hitaan ja pitkän maksuaikataulun takia. Takaisinmaksua varten kannattaa myös varmistaa itselleen säännölliset tulot. Jos mahdollista, voit esimerkiksi maksaa alussa mahdollisimman nopeasti lainaa pois, kun lainasumma on suuri ja korkoa kertyy nopeasti. Kun velkasi on pienentynyt, korkokulut eivät ole enää suhteessa lainaan yhtä suuret kuin alussa.

Hanki auto rahoituksella, jos se sopii sinun tilanteeseesi.

Lainan takaisinmaksu kannattaa mitoittaa oman talouden mukaan, ja myös miettiä auton arvon kehitystä. Kannattaakin hakea lainaa vain jos tiedät, että oma talous kestää auton rahoituskulut. Laske itsellesi sopiva autolaina heti ja unelmiesi auto on muutaman klikkauksen päässä.

Tärkeitä linkkejä:
Nettiauton kautta voit löytää seuraavan autosi