Joustoluotto on suosittu ja joustava tapa lainamuoto. Joustoluotot ovatkin kasvattaneet jatkuvasti suosioitaan ja Takuurahoituksen kautta edullisin vaihtoehto löytyy vaivattomasti.

Halvin vaihtoehto ei aina ole sinulle se kaikista sopivin, joten on järkevää punnita joustoluottojen etuja ja haittoja omaan tilanteeseesi verraten.

Joustoluotot ovat joustava tapa lainata

Joustoluotto on jatkuvasti käytössäsi oleva kulutusluotto. Se tarkoittaa käytössäsi olevaa luottoa, jota voit vapaasti siirtää tilillesi.

Maksat korkoa vain luotosta, jonka olet siirtänyt käyttöösi. Joustoluotolla voit siis nostaa rahaa tilillesi tarvitsemasi summan luottorajasi puitteissa joko kerralla tai pienemmissä osissa.

Joustoluotot ovat siis erittäin mukautuva tavan lainata ja voit lainata juuri tarvitsemasi määrän nopeasti. Laina on siis aina nopeasti ulottuvillasi.

Vertaile joustoluottoja

Korot ja kulut voivat vaihdella suurestikin lainantarjoajan mukaan, samoin kuin pikavipeissä. Tämän takia luottoja kannattaa vertailla huolella, ettei joudu maksamaan liikaa. Hinnastot saattavat joskus olla epäselvästi näkyvillä lainantarjoajan sivuilla.

Vertailustamme selviää Suomessa tarjottavien lainojen kaikki kulut: koron lisäksi näytämme mahdolliset laskutuskulut, nostokulut tai muut kulut mitä lainasta veloitetaan. Käytä lainalaskuriamme luottojen vertailuun, ja löydä sinulle halvin vaihtoehto. Joustoluottoja tarjoaa Suomessa muutama kymmenen lainantarjoajaa, joiden joukossa on myös pankkeja.

Muistathan ettei lainatarjouksen pyytäminen sido sinua mihinkään. Siispä vertaile ja säästä. Joustoluotto sopii sinulle, jos haluat nostaa luotoltasi rahaa omaan tahtiin, etkä halua maksaa liikaa luoton käytöstä. Voit maksaa luoton takaisin omaan tahtiin.

Mikä on joustoluotto?

Joustoluotto on vakuudeton laina. Sitä voi nostaa omien tarpeiden mukaisesti pankkitilille useammassa erässä. Lainan hakijalle myönnetään vakuudeton luotto, jonka voi nostaa pienemmissä erissä tai kokonaisuudessaan tililleen. Joustoluotto on tyypillisesti 1 000-10 000 euron suuruinen suhteellisen pieni luotto. Jotkut pankit kuitenkin tarjoavat jopa 50 000 € luottoa.

Miten joustoluotto toimii?

Joustoluotosta maksetaan korkoa vain nostetusta luottosummasta, eli ei koko summasta. Luottoa vapautuu aina luottotililtä uudestaan takaisin käyttöön sitä lyhennettäessä. Kyseessä on siis jatkuva luotto, ja toimii luottokortin tapaan.

Joustoluotossa saat nostaa rahaa tilillesi silloin kun haluat. Rahat saat käyttöösi heti, ja voit tehdä nostoja oman aikataulusi mukaan.

Kuinka nopeasti joustoluotto päätös?
Luottoa voit hakea verkossa muutamissa minuuteissa. Jos saat myönteisen luottopäätöksen, rahat maksetaan heti tilillesi kun olet vahvistanut tarjouksen. Laske sinulle sopiva lainasumma lainalaskurillamme ennen kuin sitoudut mihinkään lainaan.

Mitä tarkoittaa vakuudeton joustoluotto?
Joustoluotot ovat poikkeuksetta vakuudettomia luottoja, eli niiden vakuudeksi ei aseteta omaisuutta. Etkä myöskään tarvitse takaajaa lainan saamiseksi. Vakuudettoman joustoluoton nimelliskorko ei saa ylittää 20 prosenttia eivätkä vuosittaiset lisäkulut saa ylittää 150 euroa.

Alle 2000 euron lainoille asetettiin vuonna 2013 korkokatto: lainan todellinen vuosikorko sai olla maksimissaan 50%. Asetus pakotti pikavippien tarjoajat muuttamaan toimintatapaansa, sillä pienten lainojen todelliset vuosikorot nousivat helposti useisiin satoihin prosentteihin.

Monesta pikavipistä tulikin juuri 2000 euroa ylittävä luottotili, josta saatettiin nostaa vain 500 euroa. Tällöin todellinen vuosikorko laskettiin 2000 euron lainasummalle. Samalla laina-ajat muuttuivat pidemmiksi.

Lain mukainen todellinen vuosikorko nousee helposti suureksi pienissä lainasummissa, joissa laina-aika on lyhyt. Tämä johtuu siitä, että kustannukset kuten lainan avausmaksu ja kuukausittainen laskutusmaksu suhteessa lainasummaan ovat suhteellisen suuret, samoin korko.

Kun todellisen vuosikoron laskee esimerkiksi 2000 euron joustoluotolle 12 kuukauden maksuajalla, ei todellinen vuosikorko näytä yhtä korkealta kuin esimerkiksi 500 euron nostolle, minkä asiakas haluaa maksaa takaisin esimerkiksi 3 kuukaudessa.

Todellinen vuosikorko riippuu todellisesta summasta, jonka lainanhakija lopulta nostaa, sekä maksuaikataulusta.

Lakialoite ei siis tehnyt pikavipeistä edullisempia, vaan päinvastoin monimutkaisempia. Erityisesti nostokuluihin kannatti kiinnittää huomiota, sillä ne olivat olla suhteellisen suuria.

2019 asetettu kulutusluottojen korkokatto teki lainanhausta turvallisempaa, sillä luoton nimelliskorko asetettiin maksimissaan 20 prosenttiin ja lisäkulut eivät saa ylittää 150 euroa vuodessa. 2013 asetettu korkokatto koski vain alle 2000 euron luottoja, mutta uusi korkokatto koskee kaiken suuruisia vakuudettomia luottoja.

Jotkin lainantarjoajat ilmoittavat kuluistaan hieman epäselvästi. Tietämällä luotolle asetetut nostokulut, voi suunnitella omia nostoeriään ja olla paremmin kartalla luoton lisäkuluista.

joustoluotto

Miten hakea joustoluottoa?

Löydettyäsi vertailustamme sinulle sopivimman lainavaihtoehdon, joka on toivottavasti edullisin vaihtoehto, voit hakea lainaa painamalla “jatka” nappia haluamasi lainantarjoajan kohdalla.

Tämän jälkeen siirryt lainantarjoajan lainahakemukseen tai heidän sivuilleen ja voit vielä tutustua rauhassa lainahakemukseen, sekä sen ehtoihin.

Tällaisen lainan avulla voit siis nostaa rahaa tilillesi vaivattomasti. Joustoluotto on joustava ratkaisu, jos et tiedä etukäteen tarkalleen milloin voit tarvita rahaa tilillesi, esim. remontin yhteydessä tai yllättävään rahantarpeeseen.

Muista kuitenkin, että lainaa ei tule ikinä hakea kevein perustein. Kannattaa aina miettiä, lainan hakemisen syitä, onko laina oikeasti tarpeellinen ja ajankohtainen.

Harkitse myös onko sinulla muita keinoja rahoittaa hankintasi, kuten lainaamalla sukulaiselta tai ystävältä. Olisiko sinulla jotain käyttämättömiä tavaroita joita voisit myydä, tai voiko hankinta odottaa sen verran, että olet saanut säästettyä rahaa tarpeeksi tekemällä esimerkiksi lisätöitä.

Joustoluoton sijaan voi myös harkita luottokortin hakemista. Usein luottoraja on noin 1 000-10 000 euroa, ja luoton korko saattaa hyvinkin olla matalampi, eikä nostokuluja ole. Luottokorttia tulee myös käyttää kohtuudella ja harkiten.

Omaa tarvetta kannattaa kartoittaa huolella ja perehtyä eroihin luottojen välillä. Joissain tapauksissa kulutusluotto tai joustoluotto on sopivampi vaihtoehto, joissain tapauksissa taas luottokortti.

Joustoluottoa voi yrittää joka tapauksessa hakea, vaikka epäilisi, että lainaa ei ehkä saisikaan. Esimerkiksi joustoluotto opiskelijalle voi olla hyvinkin mahdollinen vaihtoehto, eikä edullinen luotto ole pelkkä haave.
Voit hakea joustoluoton vertailumme kautta ja saat rahat tilillesi heti. Täytä lainahakemus vaivattomasti, ja hae lainaa heti. Täytä hakemus ja saat luottopäätöksen. Sen jälkeen tee nosto tilillesi haluamasi summan mukaan. Kun hakemus on tehty, koko luotto tai haluamasi pienempi summa on mahdollista saada heti tilille.

Joustoluotto kokemuksia

Joustoluotto antaa nimensä mukaisesti joustoa oman talouden hallintaan ja monilla asiakkailla on hyviä kokemuksia joustoluotosta tuotteena. Se soveltuu kertaluonteiseen hankintaan, jota voi maksaa pois hieman kerrallaan. Hyvällä talouden suunnittelulla joustoluotto helpottaa ja tuo väljyyttä hankintaan eikä suinkaan muodostu taakaksi. Moni kuluttaja kertookin, että kokemukset joustoluotosta ovat hyvin positiivisia.

Voiko joustoluoton maksaa kerralla pois?

Kyllä. Joustoluotolla on usein jokin minimilaina-aika, mutta joustoluoton voi useimpien palveluntarjoajien kohdalla maksaa isommissa erissä takaisin tai maksaa kerralla kokonaan pois milloin tahansa. Varmista takaisinmaksun ehdot aina kyseisen lainan antajalta.

Joustoluotto lainatyyppinä saattaa vaikuttaa lainan takaisinmaksuaikatauluun. Suunnittele maksuaikataulu ja nostoerät huolellisesti lainaa nostaessasi. Joustoluotto sopii juurikin tilanteeseen, jossa lainasumman suuruutta ei voi välttämättä etukäteen tietää, tai ei halua tehdä joka kerta uutta eri hakemasta.

Luoton takaisinmaksuun vaikutat eniten itse, ja käytettävän luoton määrä on myös itse päätettävissä. Pääsääntö on, että luotto kannattaa pyrkiä maksamaan mahdollisimman nopealla aikataululla takaisin.

Joustoluotolla ei varsinaisesti ole lyhennysvapaata kuukautta, vaan saat päättää maksuaikataulun itse. Usein joustoluotoilla on jonkinlaisia minimilyhennysehtoja.

Muutos maksuaikataulussa saattaa vaikuttaa merkittävästi lainan hintaan. Kannattaa muistaa, että jos hakee lainaa ilman vakuuksia tai takaajia, käyttämällä vertailuamme löydät parhaan vaihtoehdon. Muista siis maksaa lainasi yhtä huolellisesti kuin verosi. Luoton maksamiseen kannattaa miettiä valmiiksi aikataulu takaisinmaksua varten.

Luoton kustannuksista saa pienimmät vertaamalla ne ennen hakemista. Kannattaa aina miettiä, mikä on juuri sinulle sopiva laina ja muistaa, että on myös muita vaihtoehtoja hakea lainaa ilman vakuuksia ja takaajia. Tyypillisimmin joustoluottoa haetaan 4000 eurosta alaspäin, mutta myös suuremmat summat ovat mahdollisia.

Joustoluotto on hyvin erilainen asia kuin vain yhdesti haettava kertaluotto. Tee sivuillamme ilmainen hakemus, ja kilpailuta kaikki lainatyypit, saadaksesi joustoluoton tai muun lainan. Vertaile luottoja, hae itsellesi parasta vaihtoehtoa ja saat joustoluoton nopeasti tilillesi.

Voiko joustoluottoa korottaa?

Kyllä. Useissa tapauksissa joustoluoton korotus onnistuu ilmaiseksi. Esimerkiksi Nordea joustoluoton kohdalla korotus ei maksa kuluttajalle ylimääräistä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä joustoluotosta ja sen takaisinmaksusta

Miten joustoluotto eroaa muista lainamuodoista?

Se on uudempi lainamuoto ja ei niin tuttu kaikille, joten se herättää paljon kysymyksiä. Olemmekin koonneet alle muutamia kysymyksiä ja vastauksia joustoluotosta.

Kuinka joustoluottojen takaisinmaksu toimii ja kuinka pitkät takaisinmaksuajat ovat?
Takaisinmaksuaika vaihtelee lainantarjoajan mukaan ollen yleensä 1-36 kuukautta, isommissa lainoissa jopa 2-10 vuotta.
Lainan ottamisen yhteydessä sinun tulee yleensä valita, kuinka moneen erään haluat lainasi jakaa. Kuukausierät tulisi olla suhteessa omaan maksukykyysi, eli siis menoihisi ja tuloihisi.

Lisäksi lainan voi koska tahansa maksaa kuluttomasti kerralla tai suuremmissa erissä takaisin, vaikka takaisinmaksu olisikin suunniteltu osamaksuna.

Joustava laina – Ketkä tarjoavat joustavaa lainaa?
Vertaamme sivustollamme yli 50 pankkia rahoituslaitosta ja lainanvälittäjää. Voit vertailla tunnettuja, sekä hieman tuntemattomampia joustoluoton tarjoajia täysin ilmaiseksi. Vertailussa on muun muassa: Nordea Joustoluotto, OP joustoluotto, Komplett Bank, Blue Financen, Ferratumin, Instabank ja monta muuta. Aloita siis edullisen joustoluoton hakeminen Top5Credits.comin avulla.

Miten parannan mahdollisuuksiani saada joustoluottoa?
Voit parantaa mahdollisuuksiasi saada lainaa usealla eri tavalla. Olemme listanneet alle muutaman selkeän toimenpiteen, joiden avulla voit saada luottoa todennäköisemmin ja edullisemmilla ehdoilla.

Hae joustoluottoa useasta eri paikasta
Hanki vakituiset tulot (työ-, eläketulot)
Maksa vanhat lainasi pois, ennen joustolainan hakemista.
Joustoluotto kokemuksia
Voit lukea arvosteluja lainantarjoajista arvostelut sivullamme. Olemme arvostelleet useita eri joustoluottoa tarjoavia pankkeja ja rahoituslaitoksia. Suosittelemme lukemaan arvosteluja ennen lainan hakemista, sillä olemme hakeneet oikeita lainatarjouksia ja listanneet selkeästi eri palveluiden plussat ja miinukset. Arvostelun lopussa voit vielä lukea muiden asiakkaiden kommentteja lainantarjoajasta.

Mistä joustoluottoa saa ja kenelle sitä myönnetään?
Joustoluottoa saa sekä perinteisiltä pankeilta että verkossa toimivilta lainayhtiöiltä. Korot ovat molemmissa usein samankaltaisia, joten verkossa toimivia lainatarjoajia ei kannata sulkea pois pelistä. Netissä toimivien lainantarjoajien kilpailuvaltti on niiden nopeus ja helppous, koska prosessit on pitkälti automatisoitu.

Koska verkosta löytyy paljon joustoluottoa tarjoavia yrityksiä olemme Talouteni.fissä luoneet helpon vertailun, joka auttaa löytämään parhaan joustoluoton juuri sinulle.

Lainatarjojat vaativat joustoluoton hakijoilta puhtaita luottotietoja ja usein luottoja ei myönnetä alle 21-vuotiaille. Lisäksi osa lainayhtiöistä vaatii selvitystä hakijan tuloista ja omaisuudesta. Kannattaa muistaa, että joustoluoton luottorajaan ja luoton korkoon vaikuttaa lainantarjoajan arvio maksukyvystäsi.

Mitä seuraa, jos en pysty maksamaan luottoani tai laskujani?
Kaikkien luottojen takaisinmaksun kanssa kannattaa olla tarkkana. Mikäli maksukykyysi tulee muutoksia, ole yhteydessä luotonantajaan pikimmiten. Yleensä voit tehdä uuden maksusuunnitelman luoton myöntäjän kanssa, koska on molempien etu, että saat maksettua lainan.

Jos kuitenkin maksat laskusi yli 60 päivää myöhässä alkuperäisestä eräpäivästä, on luoton myöntäjällä oikeus tehdä tästä suoraan ilmoitus luottorekisteriin maksuhäiriön merkitsemiseksi. Merkintä säilyy rekisterissä 2-4 vuotta riippuen siitä, maksatko alkuperäisen laskun. On siis ensisijaisen tärkeää hoitaa lainan takasinmaksu säntillisesti.

Asiaa ulosotosta – Takuusäätiö