Luotettava ja ilmainen
suomalainen lainavertailu

Löydä laina halvimmalla korolla. Nopea ja maksuton vertailu
Vertaile tarjouksia yli 30 pankilta ja rahoituslaitokselta. Valitse paras tarjous ja saa rahat tilille jopa saman päivänä aikana.

Vertailussa on mukana kymmeniä pankkeja ja lainapalveluja. Vertailussa mukana kulutusluotot, yrityslainat, pikavipit, autolainat ja muut lainat. Ilmainen ja helppokäyttöinen lainavertailu.

Usein kysyttyä

Myönnetäänkö lainaa kaikille?

Lainaa ei myönnetä jokaisella, vaan asiakkaan pitää täyttää tietyt perusehdot.

Yleisiä ehtoja ovat:

  • 18 vuoden ikä
  • Ei maksuhäiriöitä
  • Osoite, pankkitili ja puhelinliittymä Suomessa

Pankit voivat lisäksi asettaa lisää ehtoja, esimerkiksi säännölliset tulot, käsirahan tai vakuudet lainalle.Kuinka paljoan saan lainaa?

Lainavertailumme kautta voit hakea lainaa jopa 60 000€, mutta myönnetyn lainan suuruuteen vaikuttavat lainan käyttökohde ja oma taloudellinen tilanteesi.

Lainaa kannattaa yleensä hakea mieluummin hieman liikaa kuin liian vähän, Lainanmyöntäjät voivat tarjota pienempää summaa, kuin alunperin hait. Lopullista lainasummaa on helpompi laskea kuin korottaa.Kuinka nopeasti saan lainan tililleni?

Saat lainan käyttöösi yleensä jopa 15 minuutissa, mutta esimerkiksi pankin aukioloajat, viikonloppu ja lainanantajan käsittelyprosessi voivat hidastaa lainan saamista.Kannattaako vanhojen lainojen yhdistäminen?

Vanhat lainat kannattaa yhdistää silloin, jos sinulla on useita pieniä korkeakorkoisia velkoja. Jos sinulla on vähintään kolme velkaa, joiden kaikkien korko on 15-20% tai enemmän, voit todennäköisesti säästää yhdistämällä lainat.Mitä tietoja tarkastetaan lainaa hakiessa?

Pankki tai lainanantaja tarkistaa yleensä vähintään hakijan henkilötiedot, luottotiedot sekä edelliset lainasopimukset kyseisen lainanantajan kanssa.

Lisäksi pankki voi tarkistaa esimerkiksi hakijan tulot, muut velat, nykyisen työsuhteen, asumismuodon, lainan vakuuksien tiedot tai esimeriksi yrityssuunnitelman, jos lainanhakija on yrittäjä.

Hae lainaa helposti

Nettobankerin helppokäyttöinen ja suosittu lainavertailupalvelu antaa parhaat edellytykset hakea lainaa nopeasti ja luotettavasti vaikka omalta kotisohvalta. Etsi sinun tarpeiisin sopivin lainavaihto ja hae lainaa hetkessä.siirry lainavertailuunNettobanker

Nettobanker on suosittu suomalainen lainavertailupalvelu

Vertailu on ilmainen eikä sido sinua mihinkään

Vertaile tarjoukset
Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

Vertaile ja löydä sinulle edullisin laina
Lainahakemuksen teko on helppoa ja nopeaa.

Hyödynnä lainalaskuria

Lainaa helposti elämän tärkeisiin hankkeisiin – hyödynnä lainalaskuria osana lainavertailua

Vertaa lainoja ja löydä sinulle paras laina avullamme. Nettobanker lainavertailu on auttanut tuhansia suomalaisia ja Suomessa asuvia säästämään rahaa vertailemalla parhaat lainat. Käyttäjistämme suurin osa hakee lainaa lainojen yhdistämiseen, auton, veneen tai remontin rahoittamiseen. Avullamme voit vertailla useita vakuudettomia lainoja yhdellä hakemuksella.

  • Hae ja vertaile lainaa 500 – 60 000 euroa
  • Vertailu on ilmainen eikä sido sinua mihinkään
  • Voit saada yli 30 eri pankin lainatarjouksen
  • Vertaa lainaa helposti ilman sitoumuksia Nettobankerin avulla
  • Hae ja vertaile lainaa 500 – 60 000 euroa

lainavertailu

Lainavertailu kannattaa

Netistä voi hakea lainaa nykyään melkein mihin vain.

Lainaa haetaan netistä muun muassa uudemman auton hankintaan, paljun ostamiseen, kesämökin remontoimiseen, veneeseen, moottoripyörään ja ihan vain päivittäisen arjen pyörittämiseen.

Netin lainatarjonta kasvaa vuosi vuodelta suuremmaksi ja uusia lainapalveluita tulee markkinoille koko ajan lisää. Uuden korkokattolain myötä verkossa lainantarjoaminen on käynyt yhä turvallisemmaksi ja läpinäkyvämmäksi.

Suomen laki määräsi vakuudettomiin tiukat ehdot. Lainan nimellinen vuosikorko ei enää syyskuun 1. päivän jälkeen (2019) saa olla kuin korkeintaan 20% ja lainan muut kulut yhteensä vuodessa maksimissaan 150 euroa. Tämä lakiuudistus tekee lainavertailusta nopeaa ja turvallista ja on erittäin odotettu uudistus Suomen lainamarkkinoille.

Osa netissä toimivista lainapalveluista on jopa edullisempia kuin perinteiset kivijalkapankit ja uuden lain myötä nettiin on saatu nyt myös paljon perinteisiä pankkeja. Enää ei tarvitse leimaitua pikalainaa tarjoavaksi pankiksi vaan status on parempi.

Kaiken kaikkiaan netissä toimii varmasti yli sata erilaista lainapalvelua, joten lainavertailu voi siinä mielessä olla haastavaa. Nettobankerin avulla ihmiset ovat kokeneet että lainavertailu on huomattavasti helpompaa ja suoraviivaisempaa kuin muiden palveluntarjoajien kautta, sillä Nettobanker on todettu helpoksi, yksinkertaiseksi ja suoraviivaiseksi palveluksi Suomessa.

Me olemme keränneet sivuillemme mielestämme netin parhaat vakuudettomia lainoja myöntävät lainapalvelut, sekä heidän lainatuotteensa. Kaikki sivustollamme toimivat pankit ja rahoituslaitoksen noudattavat uutta korkokattolakia. Palvelumme toimii siis lakien ja ohjeistuksien mukaisesti.

Olemme vertailleet kymmenien eri lainapalveluiden lainoja summille 100 – 60 000 euroa. Lainavertailu on tehty lainapalveluiden antamien esimerkkilainojen perusteella. Lainavertailu auttaa sinua valitsemaan sinulle sopivimmat lainapalvelut, helposti ja nopeasti, ilman kyyneleitä ja vaivaa.

Lainojen vertailu on erittäin kannattavaa – satojen eurojen säästöjä

Suomen lainamarkkinoilla on rutkasti vaihtoehtoja, valinnanvaraa löytyy monenlaiseen tarpeeseen. Joissain tapauksissa tämä voi kuitenkin johtaa hämmennykseen. Kun vaihtoehtoja on niin paljon, mistä voi tietää mikä on sinulle itsellesi paras luotto, jos et tee perusteellista lainavertailua?

Tätä ongelmaa helpottamaan olemme Nettobankerissa kehittäneet sinulle kätevän ja kattavan lainavertailun 2020. Lainavertailu kattaa suuren osan Suomen parhaista lainantarjoajista, ja vertailee lainojen erilaisia ominaisuuksia, kuten korkoa, määrää ja aikaa. Vertailun avulla voit hakea lainaa edullisesti. Säästä vertailemalla jopa satoja euroja, parhaimmassa tapauksessa tuhansia euroja.

Lainavertailu on jaettu kätevästi eri lainatuotteiden, pikavippien, kulutusluottojen ja joustoluottojen kesken, ja sisältää myös lainavertailua kaikista lainoista yhdessä, jos et ole vielä päättänyt, mikä tuote vastaa parhaiten rahantarvettasi. Kaikki vertailun lainat ovat vakuudettomia, voit kuitenkin luonnollisesti hakea lainaa myös rinnakkaishakijan kanssa, jos sinulla on siihen joku henkilö valmiina kuka haluaisi hakea lainaa kanssasi yhdessä tuumin.

Kun olet vertaillut lainoja, ja löytänyt itsellesi sopivimman tarjouksen, voit helposti ja ilmaiseksi hakea lainaa netistä. Vaikka lainavertailu on kunnolla suoritettuna hieman pidempi prosessi, ei lainan hakemisessa mene montaa minuuttia, ja voit saada rahat tilille jo saman päivän sisällä. Vertaa siis lainoja täysin ilmaiseksi ja löydä edullinen laina!

Miten Nettobankerin lainavertailu toimii?

Nettobankerin lainavertailusta löydät jopa yli 30 Suomen parasta lainantarjoajaa, ja puolueettoman vertailun niiden avainluvuista.

Lainavertailu koostuu taulukoista, joista sinun on helppo nähdä kaikki tarvittava tieto eri lainoista. Jokainen lainantarjoaja on arvosteltu samoilla kriteereillä puolueettomasti. Voit helposti tarkastella juuri niitä asioita, jotka lainassa sinulle ovat tärkeitä, oli se sitten summa, halpa laina, korko, tai minimi ikä. Vertaa lainat juuri niillä kriteereillä, mitkä ovat itsellesi tärkeimpiä.

Lainavertailu löytyy niin tuotekohtaisesti kuin kaikkien lainojen kesken. Jos olet siis epävarma siitä, minkälaisen tai minkä suuruisen lainan haluat, voit vertailla monia erilaisia lainoja kätevästi yhdellä kertaa, ja hahmottaa oman tarpeesi paremmin. Vertaa lainantarjoajia ja säästä suuria summia löytämällä edullisin laina vertailusta itsellesi.

Lainavertailu on parasta suorittaa säännöllisesti

Lainavertailu olisi hyvä suorittaa omille ja perheen lainoille vähintään kerran vuodessa. Lähes kaikki ihmiset kilpailuttavat vakuutuksensa, sähkö- ja matkapuhelinliittymänsä noin kerran vuodessa.

Harva kuitenkaan kilpailuttaa lainojaan kertaakaan sen jälkeen, kun lainasopimus on allekirjoitettu. Miksi ihmiset eivät kilpailuta lainojaan? Kyseessä voi olla yksinkertaisesti tietämättömyys, että näin voi ja on hyvä tehdä.

Lainavertailu kannattaisi siis suorittaa rutiininomaisesti vähintään kerran vuodessa, sillä lainojen korot ja eri lainapalveluiden kilpailutilanteet muuttuvat kokoajan. Voit esimerkiksi laittaa kalenteriin muistiin vuosittain ajan kun sinun tulee kilpailuttaa lainat.

Samaan tapaan kun kirjoitat ylös muistiin hammaslääkäriajan, auton korjauksen, kaupassa käymisen tai urheilutapahtumissa käymisen. Samoin lainan kilpailutus voidaan merkitä kalenteriin kätevästi. Kalentereita voit ostaa kirjakaupoista tai voit myös käyttää hyväksesi sähköistä kalenteria.

Jos esimerkiksi nyt haet lainaa netistä 10 000 euroa ja lainan todellinen vuosikorko on 15 %, voisit saada vuoden kuluttua saman lainan 8 % korolla.

Lainavertailu on helppoa ja täysin maksutonta, joten se ei vaadi kuin hetken sinun aikaasi.

Lainavertailu on helpointa Nettobankerin lainavertailun avulla
Me tiedämme sen että lainavertailun aloittaminen ja suorittaminen loppuun saakka voi olla hermoja raastavaa, sekä aikaa vievää puuhaa. Tämän vuoksi haluammekin olla tukenasi, olkapäänä ja apunasi aina kun haluat vertailla tai kilpailuttaa pientä tai suurta lainaa.

Me annamme sinulla ilmaisia neuvoja, ohjeita ja vinkkejä, emmekä koskaan pyydä sinulta mitään palvelumaksuja tai muitakaan korvauksia.

Sivustomme lainavertailut pyritään pitämään aina ajan tasalla ja niitä päivitetäänkin useita kertoja viikossa, välillä päivittäin ja vieläkin useammin. Annamme myös vinkkejä palveluihin, joissa voit pyytää rahoitusalan ammattilaisia kilpailuttamaan lainat sinun puolestasi, täysin ilmaiseksi, maksutta ilman minkäänlaisia korvauksia mihinkään suuntaan.

Valitse oikea palvelu lainavertailun avuksi

Aivan kuten edellä jo mainitsimme, me teemme erittäin tiivistä yhteistyötä useiden lainojen vertailuun ja lainojen kilpailuttamiseen erikoistuneen palveluiden kanssa.

Nämä palvelut pystyvät vertailemaan lainoja ja toimittamaan valmiit lainatarjoukset sinulle täysin ilman mitään maksua.

Kuulostaako tämä sinusta liian hyvältä?

Totta se kuitenkin on, eikä tässä ole mitään sen ihmeellisempää, kuin että kyseessä on kuluttajaystävällinen tapa toteuttaa palvelua, josta hyötyvät ihan kaikki.

Esimerkiksi palvelusta Takuurahoitus.fi saat yhdellä hakemuksella useiden rahoitusyhtiöiden ja pankkien lainatarjoukset.

Toinen hyvä valinta on Omalaina.fi jonka lainahakemuksen avulla tavoitat lähes 30 eri pankkia ja muuta rahoitusyhtiötä. Nämä molemmat palvelut ovat 100 % maksuttomia ja täysin kotimaisia vaihtoehtoja. Ne ovat hyväksi koettuja, ovat toimineet jo kauan Suomen markkinoilla ja kuluttajat ja palvelun käyttäjät ovat pääsääntöisesti erittäin tyytyväisiä näihin palveluihin.

Lainanvälityspalvelu auttaa lainavertailussa

Kuten yllä kirjoitin, voit käyttää apunasi lainanvälityspalvelua, kuten Takuurahoitus.fi palvelua. He auttavat sinua lainavertailussa ja helpottavat omaa työtäsi. Toinen erittäin suosittu palvelu Suomessa on Rahoitustalo.fi jota käyttäjät ovat kiitelleet.

Miten tälläinen palvelu sitten toimii? Niiden käyttö on todellakin erittäin helppoa ja kaiken lisäksi täysin ilmaista, ei siis maksa mitään.

Voit tehdä lainahakemuksen heidän sivuillaan, jolloin he välittävät hakemuksesi omille yhteistyökumppaneilleen. Tämän jälkeen he taas lähettävät omat lainatarjoukset suoraan sinulle. Näin ollen pääset helposti vertailemaan lainatarjouksia, eikä sinun tarvitse lähettää hakemuksia erikseen joka paikkaan.

Tämä helpottaa lainavertailun tekemistä huomattavasti, kun sinulla säästyy aikaa hakemuksen tekemisessä ja tarjousten saamisessa.

Kattava lainavertailu auttaa sinua säästämään jopa tuhansia euroja

Vaikka olisit hakemassa vain pientä pikalainaa, ei sitä koskaan kannata hakea hätiköiden. Pienissäkin lainasummissa voit säästää selvää rahaa, kun vertailet kaikki lainapalvelut huolellisesti.

Mitä suurempiin lainasummiin sitten siirrymme, kasvaa mahdollisen säästön määräkin samaan tahtiin. Jos mietimme yli 5000 euron kulutusluottoa, voi lainavertailun avulla säästetty summa nousta jopa tuhansiin euroihin.

Lainavertailu on helppoa sivumme kautta, joten emme keksi mitään syytä hakea lainaa ilman kattavaa lainavertailua. Sinäkin varmasti keksit mahdollisesti säästetyille tuhansille euroille muuta käyttöä kuin korkojen ja kulujen maksaminen?

Voit hakea lainaa, jos täytät seuraavat edellytykset:
– Vähintään 18 vuoden ikä
– Vakituinen osoite Suomessa
– Säännölliset työ- tai eläketulot

Helppous ja nopeus

Kuinka helposti löydät lainafirman kotisivuilta kaikki lainaa koskevat tärkeät tiedot? Kuinka nopeasti saat rahat tilille jos hakemuksesi hyväksytään? Molemmat ovat erittäin tärkeitä asioita, joita kannattaa miettiä kun katsoo lainavertailua.

Melkein kaikki lainafirmat antavat luottopäätöksen heti. Tämä tarkoittaa sitä että näet heti onko hakemuksesi hyväksytty vai hylätty. Mitä paremmassa kunnossa taloutesi on ja sinulla on puhtaat luottotiedot, sitä suuremmalla todennäköisyydellä saat hakemuksesi hyväksyttyä.

Koska rahat tulee tilille kiinnostaa kuitenkin eniten eli milloin rahalaina maksetaan sinun omalle tilillesi ja verkkopankkiisi. Tämä riippuu hyvin paljon lainafirmasta, heidän aukioloajoista, pankkitileistä ja niin edespäin. Parhaimmassa tapauksessa saat rahat heti tilille jos sinulla on pankkitili samassa pankissa kuin luotonantajalla ja teet hakemuksen aamulla tai aamupäivällä arkipäivänä. Viikonloppuisin voit joutua odottaa lainanmaksua arkipäivälle asti.

Lainan takaisinmaksu

Pikalainojen takaisinmaksuaika on suurinpiirtein 7 päivää – 5 vuotta, eli se vaihtelee todella todella, hyvin hyvin paljon. En tosin sanoisi lainaa, jossa on 5 vuoden takaisinmaksuaika, enää pikalainaksi – vaan kulutusluotoksi, tällä on selkeä ero. Tärkeintä kun vertaat takaisinmaksuaikoja on se että rehellisesti pohdit pystytkö todella maksamaan lainasi takaisin eräpäivään mennessä.

Mikäli et pysty maksamaan lainaasi takaisin annetussa ajassa, joudut maksamaan lisäkuluja kuten:

– muistutusmaksuja
– laskutuslisiä
– palvelumaksuja
– eräpäivän siirtoja

Näistä sitten alkaakin kertyä yllättävän paljon kuluja mikäli esim. siirrät eräpäivää useamman kerran etkä lyhennä lainaa lainkaan

Aukioloajat ja asiakaspalvelu

Vastataanko kaikkiin kysymyksiisi asiallisesti ja kunnioittavasti sinua kohtaa sekä nopeasti? Saatko apua oikean lainan valintaan? Vertaa myös lainafirmojen asiakaspalvelua, asiakaspalvelijan ystävällisyyttä ja aukioloaikoja. On tärkeää että saat apua aina kun sitä tarvitset ja että yritys kohtelee sinua reilusti ja ihmisenä sekä maksavana asiakkaana. Hymy paistaa netinkin ja puhelinlinjojenkin läpi, sanotaan. Hymy hymyn tupaan tuo, sanoo toinen vanhan kansan sanonta.

Aukioloajoilla on myös suuri vaikutus, etenkin jos sinulla itselläsi on kiireinen aikataulu, et pysty joko odottamaan tai sinulla on muuten kiire arjessa sekä tarvitset rahaa nopeasti. Näissä tapauksissa siitä on suurta hyötyä jos luotonantaja tarjoaa lainoja myös iltaisin ja viikonloppuisin. Kun kiire on päällä, odotus on yllättävän pitkä aika.

Mistä löytyy halvin vakuudeton laina tänä vuonna?

Tältä sivulta löytyvään lainavertailuun olemme koonneet tiedot Suomessa toimivien pankkien ja rahoitusyhtiöiden vakuudettomien (sekä myös vakuudellisten) lainojen koroista ja muista kuluista.

Tarkastelemme myös niin sanottuja lainanvälityspalveluita, jotka vertailevat yhdellä hakemuksella kymmeniä eri pankkeja ja rahoitusyhtiöitä. Lisäksi käymme läpi lainojen vertailun olennaisimmat sudenkuopat, joita välttämällä pystyt kiertämään kaikkein pahimmat korkojytkyt.lainavertailu

Minkä takia lainojen vertailu on monesti ongelmallista?

Kuvittele seuraavaa mielikuvaa hetki mielessäi: Nappaat rahaa säästötililtäsi ja marssit lähimpään kodinkoneliikkeeseen ostamaan uutta pesukonetta.

Ellet satu olemaan huutokauppakeisarin veroinen kaupantekijä tai muu julkisuuden henkilö jonka tuntee jokainen suomalainen kuka katsoo mainostelevisiota, pesukoneen hinta on lähtökohtaisesti sama kaikille asiakkaille. Toinen asia että olet hyvä kaupantekijä, tinkaaja kautta aikojen.

Lainojen kanssa tilanne on erilainen

Varsinkin suuremmista lainasummista puhuttaessa pankkien ja rahoitusyhtiöiden koroissa voi olla isoja asiakaskohtaisia heittoja. Pelkästään lainanmyöntäjien verkkosivuilla ilmoitettuja korkolukemia ja kuluja vertailemalla sinun on hyvin vaikea tehdä johtopäätöstä siitä, mistä edullisin vakuudeton tai vakuudellinen laina löytyy.

Ensimmäinen pankki saattaa ilmoittaa vakuudettomien lainojensa asiakaskohtaisen koron liikkuvan 5-12 prosentin välillä. Toinen pankki puolestaan tarjoaa kiinteää 8 prosentin korkoa kaikille luotonmyöntöprosessin läpäiseville hakijoille. Näiden tietojen perusteella sinun on mahdotonta tehdä päätelmiä siitä, kumpi vaihtoehto on itsellesi halvempi.

Oma korkotasosi on selvillä vasta siinä vaiheessa, kun pankki on tehnyt henkilökohtaisen lainatarjouksen, jossa on huomioitu muun muassa tulotasosi, työtilanteesi, varallisuusasemasi, mahdolliset nykyiset velkasi ja niin edespäin.

Nämä asiat vaikuttavat vakuudettoman lainan korkoon:

Lainapäätöstä tehdessään pankki arvioi hakemukseen syöttämiäsi tietoja ja tekee niiden perusteella arvion luotonkantokyvystäsi. Mitä paremmaksi pankki tulkitsee taloudellisen tilanteesi ja takaisinmaksukykysi, sitä edullisimmilla ehdoilla tulet lainasi saamaan.

Lainan korkotasoon vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa:

Säännöllisten kuukausitulojesi määrä, olivatpa ne sitten palkkaa, eläkettä tai muuta tuloa
Työtilanteesi. Lähtökohtaisesti paras vaihtoehto on vakituinen työsuhde, jonka koeaika on päättynyt
Nykyiset lainasi ja velkasi ja niiden määrä – asuntolainat, kulutusluotot, luottokorttivelat jne
Oma arviosi kuukausittaisista menoistasi ja tuloistasi – näiden tulisi olla tasapainossa

Maksukäyttäytymisesi. Oma pankkisi kyllä tietää, jos makselet laskuja jatkuvasti myöhässä
Joillakin vertailussa mainituilla pankeilla korko on kiinteä, jolloin se on samansuuruinen kaikille hakuprosessin läpäiseville hakijoille. Näissäkin tapauksissa lainanhakijan luotonkantokykyä arvioidaan edellä mainittuja kriteerejä vasten. 

Puoltavan lainapäätöksen saadaksesi sinulla tulee olla puhtaat luottotiedot. Haitpa vakuudetonta lainaa pankista tai verkosta, maksuhäiriömerkintä on käytännössä aina este lainan saamiselle.

Rahoitusyhtiöiden ja digipankkien lainat ilman vakuuksia tai takaajia – mistä löytyy halvin korko tänä vuonna?

Perinteisten kivijalkapankkien lisäksi vakuudettomia lainoja tarjoavat myös lukuisat Suomessa toimivat rahoitusyhtiöt ja niin sanotut digipankit. Digipankeilla viitataan pankkeihin, joilla ei ole Suomessa konttoriverkostoa, vaan ne operoivat pelkästään internetin välityksellä. Tutuin esimerkki digipankista lienee monille suomalaisille varsin tuttu Bank Norwegian.

Kaikki taulukossa mainitut rahoitusyhtiöt, digipankit ja luotonmyöntäjät tekevät yhteistyötä lainanvälittäjien kanssa, eli voit halutessasi kilpailuttaa kymmenien eri pankkien lainatarjoukset yhdellä hakemuksella.

Perinteisistä pankeista myös Aktia, Nordea ja POP Pankki löytyvät joidenkin lainanvälittäjien yhteistyökumppanien listalta. Lisätietoa lainanvälityspalveluista voit halutessasi lukea alempaa tästä artikkelista.

Lainavertailu yhdellä hakemuksella – tiedä nämä asiat ennen kuin käytät lainanvälittäjää

Pitkäikäisimmät lainanvälityspalvelut ovat ehtineet toimia Suomessa jo yli 10 vuoden ajan ja suosituimpien palveluiden asiakasmäärät lasketaan sadoissatuhansissa.

Mikäli lainavertailua tarjoavien palveluiden toimintaperiaate ei ole sinulle entuudestaan tuttu, käydään se nopeasti läpi: lainanvälittäjien avulla lainaa metsästävä kuluttaja voi kilpailuttaa yhdellä hakemuksella kymmenien eri pankkien, rahoitusyhtiöiden ja luotonmyöntäjien tarjoukset. Pankit ja rahoitusyhtiöt tekevät yhteistyötä lainanvälittäjien kanssa, koska tällä tavalla he saavat haalittua verkosta uusia laina-asiakkaita.

Mikäli päätät käyttää lainanvälityspalvelua ja päädyt hyväksymään jonkun saamistasi lainatarjouksista, kyseinen pankki tai rahoitusyhtiö maksaa lainanvälittäjälle palkkion uudesta asiakkaasta eli sinusta asiakkaana ja päättävänä kuluttajana.

Tämän palkkiomallin takia lainojen vertailu on asiakkaalle aina täysin maksutonta. Tarjousten pyytäminen ei myöskään sido mihinkään, eli voit tutkailla tarjouksia rauhassa ja tehdä sen jälkeen päätöksen siitä, onko jokin niistä riittävän edullinen hyväksyttäväksi.

Kaikki lainavertailussa mainitut palvelut kertovat verkkosivuillaan yhteistyökumppaninsa, joiden lainoja ne kilpailuttavat.

Miten lainojen vertailu lainanvälittäjien avulla käytännössä tapahtuu?

Lainavertailu suoritetaan käytännössä aina samalla tavalla riippumatta siitä, mitä välityspalvelua päätät käyttää.

Ensin valitset lainanvälittäjän verkkosivuilla lainasumman ja laina-ajan sekä kerrot alustavat yhteystietosi. Tämän jälkeen pääset täyttämään varsinaista lainahakemusta, jossa kysytään tietoja muun muassa tulotasostasi, asumisestasi sekä nykyisistä mahdollista veloistasi.

Näitä tietoja pankit ja rahoitusyhtiöt tarvitsevat lainapäätöksen tekemiseen. Lainanvälittäjän kautta hakemuksesi päätyy samalla kertaa kymmenien eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden tutkailtavaksi. Tiedot kulkevat suojattua yhteyttä pitkin.

Mikäli läpäiset alustavan luotonmyöntöprosessin, alat vastaanottaa lainatarjouksia. Voit vertailla niitä helposti yhdessä näkymässä kirjautumalla lainanvälittäjän verkkosivujen OmaTili-näkymään. Salasanan saat lainanvälittäjältä sähköpostiisi tai puhelimeesi. Se kannattaa kirjoittaa muistilapulle ylös. Tässä hyvä kauppa Suomessa mistä voi ostaa muistilappuja.

Nettobankerin toimistolle ostetaan muistilaput juurikin suomalaisesta kirjakaupasta, me tuemme suomalaista kauppaa. Jos jokin saamistasi tarjouksista on riittävän edullinen, voit hyväksyä sen ja siirtyä allekirjoittamaan lainasopimusta sähköisesti kyseisen pankin tai rahoitusyhtiön verkkopalveluun. Mikäli et kuitenkaan saa yhtään hyvää tarjousta, lainaa ei kannata ottaa. Tarjouksia ei tarvitse erikseen hylätä. Lainavertailun tekeminen on asiakkaalle aina ilmaista, eikä sido mihinkään.

Mahdollinen lainasopimus syntyy aina lainanhakijan ja pankin välillä. Lainanvälittäjät toimivat pelkästään kilpailutuksen hoitavana välikätenä, eivätkä ne voi vaikuttaa pankkien ja rahoitusyhtiöiden luotonmyöntökriteereihin. Toisin sanoen lainanvälittäjät eivät pysty vaikuttamaan siihen, millaista korkoa luotonmyöntäjät sinulle tarjoavat. Mikään ei myöskään takaa sitä, että saat tietyn määrän lainatarjouksia. Kokemuksia lainavertailun hyödyistä ja mahdollisista sudenkuopista ja ikävistä ansoista

Jo sadoiltatuhansilta suomalaisilta löytyy kokemuksia lainavertailua tarjoavien palveluiden käytöstä, joten verkon arviosivustoilta ja keskustelupalstoilta löytyy runsaasti ruusuja ja risuja lainanvälittäjien toimintaan liittyen. Alla olennaisimpia poimintoja.

Lainavertailu – sen vastustamattomat ja suurenmoiset hyödyt

Ajansäästö. Yhden hakemuksen tekeminen sujuu alle 10 minuutissa, joten aikaa säästyy huomattavasti verrattuna siihen, että hakija täyttäisi erikseen jokaisen pankin tai rahoitusyhtiön oman hakemuslomakkeen.

Suurempi todennäköisyys paremmalle tarjoukselle. Jokainen luotonmyöntäjä kertoo verkkosivuillaan tarjoamiensa lainojen koron, mutta tarkat lainaehdot ja korkoluvut täsmentyvät aina hakijan henkilökohtaisten tietojen perusteella. Lainavertailun avulla edullisemman lainan löytäminen on todennäköisempää.

Suurempi todennäköisyys saada lainaa. Eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden luotonmyöntökriteerit vaihtelevat, joten kaikki luotonmyöntäjät eivät välttämättä tee sinulle tarjousta. Lainavertailun avulla selvität, mistä pankista voit saada lainatarjouksen. Maksuttomuus ja ei-sitovuus. Jos mikään luotonmyöntäjistä ei tee hyvää tarjousta, lainaa ei kannata ottaa. Välityspalveluiden käyttö ei maksa mitään, eikä sido hyväksymään yhtään tarjousta.

Lainavertailu – sen mahdolliset sudenkuopat ja ansat, johon voi kompastua ja lyödä päänsä
Lainanvälittäjät hoitavat vain kilpailutuksen, eivätkä ne voi vaikuttaa siihen, mistä pankista tai rahoitusyhtiöstä voit saada lainaa ja millä korolla. Pelkkä lainavertailun tekeminen ei siis vielä takaa sitä, että saat hyvän lainatarjouksen. Verkosta löytyy runsaasti kokemuksia lainavertailuista, joissa hakija ei ole ollut tyytyväinen saamiensa tarjousten korkoihin.

Lainanvälittäjien yhteistyökumppaneissa on eroja, joten myös lainanvertailupalveluita kannattaa vertailla keskenään. Jotkut välittäjistä tekevät yhteistyötä myös perinteisten pankkien kanssa ja kilpailuttavat niiden vakuudettomia lainatuotteita. Tältä sivulta löytyvään vertailuun olemme listanneet vain sellaiset lainanvälittäjät, jotka kertovat verkkosivuillaan avoimesti yhteistyökumppaninsa.

Vakuudelliset lainat vertailussa – mistä löytyy edullisin vakuudellinen vaihtoehto?

Ei ole mikään valtionsalaisuus eikä muukaan salainen salaisuuskansio, että vakuudellinen laina on käytännössä aina edullisempi vaihtoehto vakuudettomaan lainaan verrattuna.

Vakuudellinen laina tarkoittaa sellaista lainaa, jonka takaisinmaksulle lainanhakija asettaa jonkinlaisen vakuuden – esimerkiksi omistusasunnon, muun kiinteistön, metsäpalstan tai rahastosalkun. Näin pankin luottotappioriski pysyy pienempänä ja lainalle on mahdollista saada paremmat ehdot. Tämä on julkinen tieto, joka löytyy netistä joka paikasta kun jaksaa etsiä oikeaa tietoa.

Vakuudellisen lainan hakuprosessi on kuitenkin jonkin verran työläämpi vakuudettomaan lainaan verrattuna. Tämä voi johtua esimerkiksi siitä, että vakuutena olevan omaisuuden arvonmäärittely ei aina ole täysin yksiselitteistä ja se voi viedä jonkin verran aikaa. Pankki ei välttämättä ole kanssasi samaa mieltä siitä, minkä arvoinen asettamasi vakuus todellisuudessa on. Siitä voi syntyä eripura ja riita sinun ja pankkisi välille.

Kuinka paljon vakuudellisen lainan korko sitten tyypillisesti on? Suuntaa-antavan vastauksen kysymykseen tarjoaa Taloustaito lehden säännöllisin väliajoin suorittama lainavertailu. Se kertoo, mistä pankista halvin vakuudellinen lainatarjous on kunakin ajankohtana saatu.

Lainavertailu vailla vertaa

Lainavertailussa nimelliskorko vai todellinen vuosikorko?

Näillä kahdella eri korolla on melko erilainen merkitys lainavertailussa, ja kerromme tässä kappaleessa mitä eroa näillä kahdella eri korolla on, ja kumpaan sinun kannattaa kiinnittää tarkempaa huomiota.

Nimelliskorko on se korko, jonka luotonantaja ilmoittaa perivänsä kiinteänä lainatusta rahasummasta. Siihen sisältyy siis yleensä viitekorko ja sen marginaali. Tämä on aina todellista vuosikorkoa matalampi luku, mistä syystä moni luotonantaja ilmoittaa sen paljon selkeämmin kuin todellisen vuosikoron.

Todellinen vuosikorko taas sisältää lainan kaikki kulut, avausmaksuista nostomaksuihin ja perintäkuluihin. Se on siis nimelliskorko, johon on lisätty päälle kaikki muut lainana kulut. Koska todellinen vuosikorko lasketaan suhteessa lainattuun summaan, vaikuttaa erityisesti pienten lainojen vertailun todellinen vuosikorko usein hyvin korkealta.

Kumpaa korkoa kannattaa siis katsoa tarkempaa? Melkein aina on hyvä idea olla vähintään tietoinen siitä, mikä lainan todellinen vuosikorko on, kun suorittaa lainavertailua. Nimelliskorot harvoin kertovat kovin tarkasti, kuinka kalliiksi laina oikeasti tulee.

Toisaalta ihan aina ei kannata huomioida pelkästään todellista vuosikorkoa, sillä voi olla, että lyhyellä aikavälillä pienempi laina korkealla todellisella vuosikorolla voi tulla paljon halvemmaksi, kuin suurempi laina pidemmällä maksuajalla. Voi myös olla vaikeaa

Vertaile ja hae lainaa – paras lainatarjous ilmaiseksi

Sen lisäksi että Nettobanker.fi on täysin ilmainen lainavertailu, voit myös täyttää lainahakemuksen rahoituslaitoksille täysin ilman kuluja, tai minkäänlaista sitoutumispakkoa. Jos olet siis epävarma esimerkiksi lainan korosta omalla kohdallasi, voit aivan hyvin lähettää lainahakemuksen, ja vastaanottaa lainatarjous, josta näet henkilökohtaisen korkosi.

Hakemuksesta tulee sitova vasta siinä vaiheessa, kun hyväksyt lainantarjoajan tekemän lainatarjouksen, ja nostat lainaa tilillesi. Kaikki askeleet sitä ennen ovat ilmaisia, joten voit huoletta katsoa, miltä lopulliset ehdot näyttäisivät. Hae paras laina netistä täysin huoletta lainavertailun jälkeen!

Kun olet päättänyt Nettobanker.fi vertailussa, mikä laina sopisi juuri sinulle, voit helposti klikata rahoituslaitoksen logoa tai voit myös painaa rahoitusyhtiön logoa tai nappia, jonka kautta sinut ohjataan suoraan luotonantajan lainahakemukseen. Sinun tulee vain täyttää tietosi, ja voit helposti vastaanottaa lainatarjouksen. Sen jälkeen joko hyväksyt tai hylkäät saamasi tarjouksen. Sinulla on vaihtoehto ja voima kuluttajana tehdä sinulle oikein päätös.

Siksi sanotaankin että kuluttaja on kuningas. Toinen sanonta kuuluu, että asiakas on aina oikeassa. Voidaan siis sanoa joka tapauksessa, että mieti rauhassa mitä haluat tehdä, oletko valmis ottamaan lainan kustannukset ja korot kontollesi vai pitäisikö sinun hakea lainaa myös muualta. Hae monesta paikasta, vertaile rauhassa, ilman hätiköityjä tekoja ja nauti vertailun tuomista vaihtoehdoista.

Usein kysytyt kysymykset lainojen vertailusta:

Miksi lainoja kannattaa vertailla?

Lainojen hinnoissa on suuria eroja, aivan kuten kaikissa muissakin tuotteissa ja palveluissa. Laina on yleensä hankinta, jonka kulut jakautuvat monelle vuodelle, joten myös kuluja kertyy usean vuoden ajan. Pieni ero korossa voi tuntua pieneltä, kun sitä katsotaan kuukausikohtaisesti, mutta sitten kun otetaan huomioon koko laina-aika, ero onkin jo todella suuri. Lainojen kulut ja korot ovat kuitenkin vain yksi asia joita kannattaa vertailla, sillä myös lainaehdoissa ja lainan joustavuudessa takaisinmaksun osalta on suuria eroja lainapalveluita vertaillessa.

Miksi lainoja kannattaa vertailla Nettobanker.fi palvelussa?

Olemme 100 % maksuton lainavertailupalvelu, jonka tarkoituksena on auttaa kuluttajia löytämään itselleen edullisen lainan. Palvelumme avulla sinä voit esimerkiksi pyytää ja sanoa meille, että kilpailutetaan yhdessä lainat sinun puolestasi ja näin tehdään. Riittää ainoastaan kun täytät yhden maksuttoman lainahakemuksen, niin me kilpailutamme sen puolestasi yli 30 pankin ja muun rahoitusyhtiön kesken. Näin saat nopeasti useita erilaisia lainatarjouksia, joiden vertaileminen keskenään on helppoa ja nopeaa.

Kuinka paljon lainojen kilpailuttaminen maksaa?

Palvelumme käyttäminen on aina täysin maksutonta. Siitä voit olla varma, me emme hyväksy maksuja palvelun käytöstä, emmekä sitä voi tehdä. Voit siis pyytää lainatarjoukset palvelustamme milloin tahansa. Lainatarjousten pyytäminen ei myöskään sido sinua mihinkään, vaan voit halutessasi hylätä kaikki saamasi lainatarjoukset.

Mitä pitää ottaa huomioon lainavertailussa?

Lainavertailu alkaa siitä että hankitaan useita lainatarjouksia, joita voidaan vertailla toisiinsa. Nämä lainatarjoukset saat palvelustamme täysin ilmaiseksi. Saatuasi lainatarjoukset vertaa niissä tarjottujen maksuaikojen pituuksia ja karsi pois ne, jotka eivät sovi sinulle. Vertaa tämän jälkeen jäljelle jääneiden lainatarjousten kuluja ja korkoja. Lainatarjouksissa esitetään lainan todellinen vuosikorko, joka kertoo suoraan sen, kuinka kalliista lainasta on kyse.

Karsi jäljellä olevista lainatarjouksista kalleimmat vaihtoehdot pois. Tämän jälkeen vertaile jäljelle jääneiden lainatarjousten muita laina-ehtoja, kuten sitä voiko lainassa pitää lyhennysvapaita kuukausia, tai voiko maksuaikaa tarvittaessa muuten pidentää. Kun olet löytänyt parhaat lainatarjoukset, voit valita niistä mielestäsi sinulle sopivimman.

Kokemuksia lainavertailu asiasta ja sen käyttämisestä:

“Lainavertailu on nykyään todella suosittua, näin luin uutisista ja päätin tehdä asialle jotain. Tein Nettobankerin sivuilla lainavertailun ja sain yhteensä 4 hyvää tarjousta eri luotonantajilta, joista sitten hyväksyin yhden. Säästin selvää rahaa ja olen kyllä tyytyväinen.” – Karri, Loimaa

“Mikä tekee päivästä onnellisen? Hyvät yöunet, tumma kahvi, ja onnistunut lainavertailu. Oma kokemukseni lainavertailu palveluista ovat ainoastaan positiivisia. Nettobanker yllätti sillä, että sain sen kautta monta hyvää tarjousta ja nyt lyhennän ainoastaan yhtä lainaa. Eli viis kautta viis, niin kuin teinipoikani sanoisi!” – Juha, Kemi

Mitä asiakkaamme sanovat?

Lainan hakeminen netistä on helpompaa kuin mikään muu asia. Samaan aikaan täytyy kuitenkin pitää järki päässä ja olla vastuullinen, ettei velkaannu turhan päiten. Kun lainan netistä otat, järki päässä pidä!IsmoNaantaliLainaa netistä? Todellakin. Mitä muita vaihtoehtoja nykyajan modernina aikakautena edes voisi olla. Se on se ainoa ja oikea vaihtoehto. Olen hakenut lainaa Nettobankerin kautta joka kerta kun minulla on laina tarve.MindiVantaaOlen hakenut lainaa netistä jo yli kymmenen vuoden ajan. Muistan, että joskus vuosituhannen alussa piti kävellä suoraan pankkiin ja istua odottamaan vuoroansa. Nykyään kun minulla on tarve lainalle, haen sitä aina netistäPeppiVaasa