Lainojen yhdistäminen – 4 mahtavaa hyötyä

Tiesitkö, että voit säästää jopa satoja euroja kuukaudessa yhdistämällä lainasi?

Suomen lainsäädäntö nimittäin asetti korkokaton kulutusluotoille ja kalliista korkea korkoisista pikavipeistä tuli historiaa. Kilpailuta lainasi tänään Takuurahoituksen suositulla lainavertailusivustolla. Jo tuhannet suomalaiset ovat yhdistäneet lainansa Takuurahoituksen kautta.

Lainojen yhdistäminen toimii osana fiksumpaa taloudenhallintaa. Nyt myös sinä voit hakea edullista lainaa jopa 60 000 euron edestä yli 30 eri pankilta ja rahoituslaitokselta.

Miksi lainojen yhdistäminen kannattaa?

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa kahden tai useamman lainan yhdistämistä yhdeksi isommaksi lainaksi. Lainojen yhdistäminen on taloudellinen ratkaisu velkakierteeseen joutuneille henkilöille tai niille, jotka haluavat helpottaa taloudellista tilannettaan pienentämällä lainakulujaan. Yhdistämällä pienet lainasi voit säästää valtavasti rahaa kuukausittain.

Lainojen yhdistäminen kannattaa erityisesti silloin, jos sinulla on monia pieniä kulutusluottojen tapaisia lainoja, jotka aiheuttavat sinulle suuria korkokuluja ja erilaisia tilinhoitomaksuja kuukausittain. Lainojen yhdistäminen toimii siten, että haet isomman lainan edullisemmalla korolla joltain rahoituslaitokselta maksaaksesi kalliimmat lainasi pois.

Mikäli haluat saada edullisen luoton lainojen yhdistämistä varten, voit hakea lainaa Takuurahoituksen lainanvälittäjän kautta. Takuurahoitus tarjoaa internetin edullisimmat lainat vain 4 – 20% koroilla.

4 mahtavaa hyötyä, joita lainojen yhdistäminen tarjoaa sinulle

Lainojen yhdistäminen monesti helpottaa niin taloudellista tilannettasi, mutta myös elämääsi yleisesti. Tässä osiossa kerromme hyödyistä, joita lainojen yhdistäminen voi tarjota sinulle.

 1. Säästät selvää rahaa
  Yhdistämällä pienemmät aiemmin ottamasi lainat tai kulutusluotot voit säästää selvää rahaa erityisesti, jos olet ottanut aiemmat lainasi ennen 2019 syyskuussa asetettua korkokattoa. Suomen viranomaisten asettama korkokatto asetti kulutusluottojen enimmäiskoroksi 20%, kun aiemmin korot pystyivät nousemaan jopa satoihin prosentteihin vuodessa. Voit näin säästää jopa satoja euroja kuukaudessa ottamalla halvemman lainan vanhojen kalliiden lainojen maksamista varten.
 2. Sinun on helpompi seurata menojasi
  Monet kulutusluottoja käyttävät ihmiset eivät välttämättä osaa ajatella, että yhdistämällä lainansa he voisivat seurata menojaan paljon paremmin. Eri lainoilla ja luotoilla on näes omat korkotasonsa, tilinhoitomaksut ja kuukausieränsä mikä vaikeuttaa lainanottajan menojen seuraamista. Ottamalla yhden isomman lainan lainanhakija pystyy seuraamaan menojaan huomattavasti helpommin, kun hänellä olisi vain yksi laina maksettavana.
 3. Tilinhoitokulujen minimointi
  Kaikki lainanottajat eivät osaa huomioida sitä seikkaa, että jokainen laina tai kulutusluotto aiheuttaa myös erilaisia tilinhoitokuluja lainanottajalle. Yhdistämällä pienet lainat yhdeksi isommaksi lainaksi lainanottaja välttyy nimittäin myös monien eri tilinhoitokulujen maksamiselta.
 4. Voit aloittaa säästämisen lainojen yhdistämisestä syntyneillä säästöillä
  Jos olet onnistunut pitämään taloutesi kunnossa maksaessasi useista eri lainoista kalliita korko- ja muita kuluja, voit aloittaa säästämisen lainojen yhdistämisestä syntyneillä huomattavilla säästöillä. Säästämällä jopa satoja euroja kuukaudessa voit aloittaa säästämisen esimerkiksi ensiasuntoasi tai uutta autoa varten.

Lainojen yhdistäminen on kannattavaa

Yhdistämällä tämän hetkiset lainasi, sinä voit saada lainaa pienellä korolla yhdelle suuremmalle kokonaisuudelle kuin usealle pienelle luotolle ja lainalle. Tämän ansiosta lainan kokonaiskulut voivat normaalisti pienentyä merkittävästi, minkä ansiosta voit säästää merkittävästi etenkin pidemmällä aikavälillä, puhutaan vuosista.

Eri luotonmyöntäjiä kannattaa verrata huolellisesti ja syvemmällä ajatuksella, jotta voit saada niin hyvän koron kuin mahdollista. Kukaan ei halua maksaa liikaa, ja tässä asiassa kannattaakin pitää järki terävänä. Tässä vaiheessa kannattaa tutkia myös luonnollisesti takaisinmaksuaikoja. Mikäli haluat maksaa yhdistelylainan takaisin lyhyessä ajassa, kuukausittainen ylimääräinen lainanlyhennys on suurempi taloudellinen taakka kuin pidemmällä tähtäimellä.

Jos sinä jostain syystä päädyt pidempään takaisinmaksuaikaan, taloutesi ei ota niin suurta iskua, mutta kustannukset voivat olla suurempia tällöin. Kannattaa siis joka tapauksessa laskea, mitä laina maksaa kokonaisuudessaan. Mitä pidempi takaisinmaksuaika, sitä suuremmat ovat korkokustannukset, se onkin monelle yllätys kuinka kalliiksi lainat tulevat pitkässä juoksussa. Näin on asian laita myös muun muassa asuntolainojen suhteen.

Vältä lainojen turhat laskutuslisät ja muut piilokulut
Lainojen yhdistäminen voi auttaa sinua välttymään maksamasta jokaisesta pienlainasta mahdollisia laskutusmaksuja. Tässä kohtaa myös e-laskusta tai suoraveloituksesta voi olla apua, sillä voit kokonaan välttyä paperisilta laskutuslisiltä.

Suoraveloitus on yleensäkin hyvä tapa lainojen maksamiseen, sillä sen avulla lainan lyhennys ei ainakaan jää maksamatta. Silloin jäävät myös turhat muistutusmaksut lähettämättä.

Minimoi lainojen tilinhoitokulut

Mikäli sinulla on useita pienlainoja, sinun tarvitsee maksaa tilinhoitomaksuja jokaisesta lainasta erikseen. Tästä voi tulla erityisen kallista, mikäli sinulla on monta lainaa. Yksi laina mahdollistaa sen, että maksat vain yhtä tilinhoitomaksua. Esimerkiksi luottokortti maksaa yllättävän paljon kuussa.

Lainojen yhdistäminen voi auttaa säästäämään

Lainojen yhdistämisellä säästyneellä rahalla voit aloittaa kuukausisäästämisen, jolla voit kartuttaa itsellesi vararahastoa. Yleinen sanonta on, että sopivan kokoinen vararahasto on suunnilleen kolmen kuukausipalkan suuruinen. Se voi kuulostaa suhteellisen suurelta määrältä rahaa, mutta se on sopiva summa ennalta arvaamattomia tapahtumia varten.

Säästäminen onnistuu mitä erilaisemmin tavoin. Tarjolla on erilaisia säästötilejä, rahastoja ja osakkeita ja virtuaalivaluuttoja, joihin voi sijoittaa. Niihin kannattaa tutustua huolella, jotta voi löytää juuri itselleen sopivan vaihtoehdon, johon voi säästää kuukausittain. Kun sopiva säästämisen muoto on löytynyt, on hauska seurata sen kehittymistä – ja huomata lähestyvänsä omaa tavoitettaan, vaikka siihen voikin mennä hetki.

Säästäminen on monella tapaa hyödyllinen elementti, johon kannattaa myös tutustua huolellisesti turhien kulujen välttämiseksi. On myös hyvä punnita erilaiset vaihtoehdot huolella, jotta löytää juuri omaan profiilin sopivan vaihtoehdon.

Lainojen yhdistäminen netissä on nyt helpompaa kuin koskaan aikaisemmin ja paremmaksi se muuttu joka vuosi
Lainojen yhdistäminen koetaan yleensä työlääksi ja raskaaksi tehtäväksi ja sen vuoksi se jää valitettavan monelta tekemättä.

Monet tyytyvät vain sanomaan että: Kyllä kai sitä olisi voinut halvempaakin lainaa löytää, mutta en jaksanut lähteä etsimään.

Valitettavan harva tietää seuraavia faktoja lainojen yhdistämisestä:

 • Netissä voit yhdistää lainasi jättämällä vain yhden ainoan lainahakemuksen
 • Lainojen yhdistäminen on helppoa ja maksutonta, eikä maksa mitään jättää pelkkä hakemus
 • Netissä toimii jo noin kymmenen eri palvelua, jotka ovat erikoistuneet juuri lainojen yhdistämiseen
 • Saat yhdellä hakemuksella jopa 30 yli rahoituslaitoksen ja pankin lainatarjoukset
 • Netistä saa nykyään myös aidosti edullista pankkilainaa, yksilöllisesti ja henkilökohtaisella palvelulla
 • Jos et ole tyytyväinen sinulle ehdotettuun uuteen lainaan, ei sinun ole mikään pakko hyväksyä sitä. Voit siirtyä toiseen tarjoukseen tai alkaa tekemään jotain muuta. Myöhemmin voit sitten palata asiaan ja miettiä, olikohan se hyvä tarjous vai mitä tekisin asian suhteen. Lainojen yhdistäminen on ajatuksena hieno ja fiksu, mutta tärkeämpää on pitää järki päässä ja vertailla lainoja erityisellä ajatuksella ja idealla
 • Paras yhdistelylaina löytyy usein pankista
 • Jos aiot yhdistää omia lainojasi, voimme sanoa suoraan tässä ja nyt ilman kiertelyitä, että se yhdistelylaina kannattaa hakea pankista. Joskus sieltä saa hyvää palvelua, joskus huonompaa palvelua, mutta monesti oma pankki on fiksu ratkaisua ja edullinen vaihtoehto kun mielessä on lainojen yhdistäminen.

Netin suosituin pankkilaina löytyy Bank Norwegian pankista, josta voi hakea 1000 – 60.000 euron suuruista lainaa ilman vakuuksia ja takaajia. Bank Norwegian tunnetaan yhtenä netin edullisimmista pankkilainoista.

Anna sinäkin useat päällekkäiset lainasi Bank Norwegianin yhdistettäväksi ja tee arjestasi hitusen kevyempää.

Muita suosittuja pankkeja lainojen yhdistämiseen ovat Resurs Bank, POP Pankki, Fellow Finance ja Avida. Nämä ovat vain esimerkkejä joita tässä käytetään. Lainojen yhdistäminen on henkilökohtainen prosessi ja asia jokaiselle, joten yhtä ainoaa vaihtoehtoa on erittäin hankalaa sanoa.

Myös perinteiset pankit tarjoavat mahdollisuuden lainojen yhdistelyyn, esimerkiksi lainojen yhdistäminen Nordean kautta on mahdollista.

lainojen yhdistäminen

Lue lisää Bank Norwegian pankista!

Lainojen yhdistäminen on mahdollista 60.000 euroon asti
Yhdistääkseen lainat, ei velkaa tarvitse pakosta olla useita kymmeniä tuhansia euroja, vaan myös pienet lainasummat voi yhdistää edullisemmaksi pankkilainaksi.

Itse asiassa on jopa parempi mitä pienemmät lainat haluat yhdistää, sillä nuo pienet lainat ovat yleensä juuri niitä kaikkein kalliimpia.

Vaikka sinulla olisi yhdistettävää lainaa yli 10 000 euroa tai vaikka 55 000 euroa, voit siinäkin tapauksessa säästää useita satoja euroja lainan kuluissa ja koroissa. Voit jopa säästää tuhansia euroja mikäli summa on suurempi.

Yhtä lainaa on helpompi ja hauskempi lyhentää
Jokainen meistä, jolla on ollut useita päällekkäisiä, rinnakkaisia ja kasapäin lainoja tietää sen, kuinka kamalaa ja inhottavaa se on yrittää muistaa kaikki eräpäivät ja muut lainoihin liittyvät asiat. Siihen ei riitä välttämättä yhden käden sormet.

Tämä luo myös jatkuvan paineen tunteen lainan takaisinmaksusta ja nostaa stressiä. Useat päällekkäiset kalliit lainat voivat myös aiheuttaa velkakierteen, josta on vaikea päästä erron. Velkakierrettä kannattaa välttää aina, se voi olla oravanpyörä, josta ei pääse helposti nousemaan.

Monet jotka ovat yhdistäneet useat lainat yhdeksi lainaksi, ovatkin olleet yllättyneitä siitä, kuinka vaivatonta onkaan muistaa vain yhden lainan eräpäivä. Yksi laina, parempi ja kevyempi mieli.

Lainojen yhdistäminen tuokin säästön lisäksi myös selkeyttä talouden ylläpitoon. Näin on yhden miehen tai naisen taloudessa, sekä myös perheen talouden hallinnassa.

Lainojen yhdistäminen netissä on varsin helppoa eikä yhdistelylainan siirtyminen tilille vie kuin hetken.

Missä lainojen yhdistäminen kannattaa tehdä?

Helpoin ja ehdottomasti suosituin tapa lainojen yhdistämiseen, on maksuttomat lainanvälityspalvelut kuten suosittu Takuurahoitus. Voit aloittaa myös lainavertailun avulla, jos se sinusta tuntuu mukavammalta ratkaisulta.

Lainojen yhdistäminen tapahtuu seuraavasti:

 1. Laske yhteen kaikkien lainojen avoin saldo, jotka haluat yhdistää ja niputtaa
 2. Pyydä lainatarjous kyseiselle summalle
 3. Vertaa saamiasi lainatarjouksia nykyisiin lainoihin ajatuksella ja ajalla
 4. Löydettyäsi edullisemman yhdistelylainan, hyväksy se ja maksa sillä useat pienet lainasi. Aloita pienemmistä.
 5. Jatkossa lyhentäisit vain yhtä edullisempaa lainaa ja säästät näin ollen henkisiä resursseja ja taloudellisia muskeleita muuhun elämään.
 6. Yhdistä lainat ja paranna yleiskuvaa taloudestasi
 7. On melko tavallista hankkia pieniä ja suuria lainoja erilaisiin tarpeisiin useilta eri lainantarjoajilta. Ajan myötä useat käyttöluotot, joustoluotot, luottokortit ja osamaksusopimukset tulevat yhdessä hyvinkin kalliiksi.

On myös työlästä pysyä kartalla lainojen kuluista ja koroista. Kun yhdistät kahden tai useamman lainan, sinun ei tarvitse kantaa huolta kuin yhden lainan eräpäivistä, laskuista ja koroista. Saat myös helpommin kokonaiskuvan lainasi todellisista kustannuksista.

Lainojen yhdistämisen hyvänä puolena on myös talouden kokonaiskuvan parantaminen, sillä sinun tarvitsee seurata vain yhden lainan maksusuunnitelman kehittymistä. Parempi kokonaiskuva helpottaa hallinnointia ja vähentää taloudellisen paineen ja turhan ahdingon riskiä ja määrää ihmisessä.

Yhdistämällä lainasi vähennät unohtuneiden maksujen riskiä

Yhden lainan hyvänä puolena on, että lainan lyhentämisestä tulee huomattavasti vähemmän stressiä, sillä sinun tarvitsee lyhentää vain yhtä lainaa kerrallaan. Sinun ei siis enää tarvitse pitää kirjaa osamaksujen ja lainanlyhennysten eräpäivistä, kun keskityt maksamaan vain yhdistelylainaa. Tämä helpottaa arkea ja vähentää talouden hallinnointia.

Kun ennen halusit yhdistää lainasi, sovit luultavasti pankkiin tapaamisajan ja neuvottelet paremmasta lainatarjouksesta, mutta poistut pankista vain yhden ainoan lainatarjouksen kanssa. Tällöin muut lainanantajat eivät pääse esittämään parempia lainatarjouksiaan, vaan joudut käymään jokaisen lainavaihtoehdon erikseen läpi ja käyttämään siihen myös runsaasti aikaa ja vaivaa.

Kuinka lainojen yhdistäminen pelasti Niemisten perheen taloudenhallinnan

Toisinaan saamme käyttäjiltämme todella sydämiä lämmittäviä tarinoita siitä, kuinka palvelumme on auttanut heitä.

Niemisten perhe oli ajautunut velkakierteeseen sen seurauksena, kun perheen isä oli joutunut työttömäksi. Niemisten perheen isä oli työttömäksi jouduttuaan nostanut useita kalliita pikavippejä eri rahoitusyrityksiltä elättääkseen perhettään. Isä oli kuitenkin tämän seurauksena ajautunut todella pahaan velkakierteeseen ja perhe oli lopulta menettää kotinsa.

Niemisten isä kuitenkin onneksi löysi Takuurahoituksen lainavertailusivuston internetistä. Niemisten tehtyä lainahakemuksen sivustollamme autoimme heitä löytämään edullisen lainan yhteistyökumppaneiltamme. Löysimme heille lopulta erittäin edullisen lainan alle 10 % korolla ja Niemisten isä sai maksettua aiemmat kalliit pikavippinsä pois. Niemiset saivat pitää kotinsa, koska perheenisä sai maksettua aiemmat velkansa pois.

Sinulle, joka haluat saada taloutesi täyteen hallintaasi lainojen yhdistämisen kautta.
Kun puhutaan lainojen yhdistämisestä, puhutaan jälleenrahoituksesta. Lainojen jälleenrahoituksen avulla voit yhdistää kalliit luottokorttivelkasi ja muut ei niin edulliset pienlainasi yhdeksi lainaksi ja näin saat taloutesi paremmin hallintaasi.

Saat hyvin todennäköisesti matalamman koron ja paremmat ehdot ottamalla uuden lainan, jolla maksat takaisin aiempia velkoja ja pienlainoja. Jälleenrahoitus voi tehdä arjestasi helpompaa ja kannattavampaa, arkesi voi muuttua kevyemmäksi ja helpommaksi kun lyhennät vain yhtä edullisempaa lainaa.

Lainojen yhdistäminen tuo rahallista säästöä ja selkeyttä talouteen
Olemme auttaneet tuhansia ihmisiä kilpailuttamaan erilaisia tarjolla olevia lainoja. Suurin osa Takuurahoituksen lainavertailun käyttäjistä kilpailuttavat luottonsa velkojen yhdistämistä varten. Jotkut asiakkaistamme ovat säästäneet jopa tuhansia euroja yhdistämällä velat, mutta satojen eurojen säästö on nykyään jo normaalia. Lainavertailun löydät täältä.

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa vanhojen velkojen pois maksamista uudella lainalla. Jos yhdistelylainan kokonaiskustannukset ovat vähemmän kuin vanhojen velkojen, ja olet varma, että et tule tarvitsemaan uutta lainaa yhdistelylainan takaisinmaksuaikana, voit olla varma, että yhdistelylaina on sinulle oikea ratkaisu.

Jos sinulla on pieniä satojen eurojen kulutusluottoja, ottamalla yhden suuremman lainan, voit säästää satoja euroja kuukaudessa.

Syitä yhdistää lainat:
Ylimääräisten laskutuslisien välttäminen
Tilinhoitokulujen minimointi
Ainoastaan yksi lainanlyhennys helpottaa omien menojen seuraamista
Voit aloittaa säästämisen yhdistämisestä syntyneellä säästöllä
Mitä lainoja voi yhdistää jälleenrahoituksella eli lainojen yhdistämisen avulla?

Yhdistelylaina ei ole sidottu tietyn lainan maksamiseen, joten voit maksaa uudella lainalla mitä tahansa olemassa olevia velkoja. Suomessa yleisiä lainoja ovat autoon, veneeseen, matkaan, remonttiin, kodinkoneisiin tai laskujen maksamiseen otetut vakuudettomat kulutusluotot.

Finanssiala ry:n huhtikuussa 2019 julkaisema raportti kertoo, että noin 140 000 suomalaisella on minimissään kaksi kulutusluottoa. Luottokorttivelat, osamaksusopimukset ja muut pienlainat voi kaikki yhdistää. Se jos mikä on kannattavaa nykyaikana.

Miten minä voin yhdistää lainat?
Tarkastele ensiksi olemassa olevia velkojasi, jotka haluat yhdistää, ja selvitä näiden kokonaiskustannukset. Laske paljonko hoitokulut, korot ja muut kustannukset ovat kullekin lainalle. Kustannuksien lisäksi laske yhteen vanhojen lainojen olemassa oleva lainasumma eli lainasaldo, jotta tiedät kuinka paljon lainaa tarvitset velkojen yhdistämiseen.

Kun tiedät tämän hetkisen tilanteen, vertaile yli 30 tarjoajan yhdistettävät rahoitukset yhdellä hakemuksella Takuurahoituksen avulla. On helpompi yhdistää lainojasi, kun näet samalla sivulla useamman tarjouksen. Takuurahoituksen lainojen yhdistäminen on paras vaihtoehto yhdistää lainat yhdeksi.

Kuinka valita paras yhdistelylaina?

Kiinnitä huomiota lainan kokonaiskustannuksiin ja laske vähintään kolme kertaa, että uuden lainan kustannukset ovat vähemmän kuin vanhojen velkojen. Muussa tapauksessa harkitse vakavasti haluatko yhdistää lainasi tarjotulla ratkaisulla vai olisiko tarjolla jokin edullisempi vaihtoehto.

Yhdistelylaina on tarkoitettu ratkaisuksi auttamaan tilanteissa, joissa lainoja on useampi kuin yksi ja maksuaikataulussa pysymisessä on ongelmia. Jos sinulla on esimerkiksi luottokorttilasku, pikaluotto, sekä auton rahoitus maksettavana ja jokaisessa laskussa on eri eräpäivä, voi lainojen yhdistäminen helpottaa. Yhdistelylainojen tarjottava laina-aika vaihtelee suuresti. Tarkoituksena ei ole kuitenkaan, että maksuaikaa pidennetään tai lykätään myöhemmäksi uudella lainalla. Asiat tulee tehdä järkevästi, ei hutkimalla ja tekemällä taloudellisesta tilanteesta vaikeampaa.

Maksa lainasi mahdollisimman nopeasti
Korkokustannukset kasvavat, jos lainan takaisinmaksuaikaa pidennetään. Silloin lainakustannukset voivat olla suuremmat kuin mitä odotit. Suunnittele siis tarkkaan realistinen takaisinmaksuaika lainalle, niin osaat arvioida lainakustannukset oikein. Esimerkiksi lainojen yhdistäminen opiskelijalle voi tulla kyseeseen opintolainan yhteydessä. Sitä ei kuitenkaan myönnetä yleensä tarpeeksi suurta summaa kerralla.

Ketkä tarjoavat yhdistelylainoja?

Luottoratkaisuja lainojen yhdistämiseen myöntävät Suomessa useat pankit ja rahoituslaitokset. Takuurahoitus tekee yhteistyötä kymmenien eri rahoittajien kanssa, ja voit saada tarjouksen usealta eri tarjoajalta kun täytät lainahakemuksen.

Yhdistelylainoja ja apua talouden tasapainottamiseen tarjoavat yhteistyökumppanimme, joita ovat muun muassa Resurs Bank, Avida, Brabank, Fellow Finance. Myös perinteiset pankit tarjoavat samaa mahdollisuutta, esimerkiksi lainojen yhdistäminen Nordean kautta on mahdollista.

Kuka voi yhdistää lainat?

Voit hakea yhdistettävää luottoa ja yhdistää useat velat jos olet yli 18-vuotias, sinulla on suomalainen henkilötunnus ja säännölliset työ- tai eläketulot. Lainojen yhdistäminen puolison kanssa on myös mahdollista, ja usein lainansaantimahdollisuudet paranevat, koska yhteishakija pienentää rahoituslaitoksen riskiä. Palvelumme kautta onnistuu lainan yhdistäminen puolison kanssa tai yksittäisenä hakijana.

Lainojen yhdistäminen kokemuksia

Asiakkaat, jotka ovat käyttäneet palveluamme, ovat saaneet hyviä kokemuksia lainojen yhdistämisestä. Voit yhdistää lainasi vertailumme kautta ja näin ollen uuden lainan todellinen vuosikorko ja yhdistelylainan kuukausierä voivat olla pienempiä. Lainojen yhdistely mahdollistaa joustavan maksusuunnitelman, ja voit saada paremmat lainaehdot. Luottojen yhdistäminen on tuonut asiakkaidemme mielestä myös selkeyttä talouteen.

Kokemuksia lainojen yhdistämisestä

Saamme kuulla käyttäjiemme kokemuksia lainojen yhdistämisestä Takuurahoituksessa päivittäin. Yleisesti ottaen käyttäjämme ovat olleet erittäin tyytyväisiä lainojen yhdistämiseen ja sen tuomiin säästöihin. Lainojen yhdistäminen ei kuitenkaan automaattisesti takaa säästöjä ja tämän seurauksena kaikki palvelumme käyttäjät eivät ole olleet täysin tyytyväisiä palveluun, koska he eivät ole saaneet toivomiaan säästöjä yhdistämällä lainansa.

Olin ottanut pari vuotta sitten ennen kulutusluottojen korkokaton asettamista melko kalliitta vippejä eri pikavippifirmoilta. Maksoin luotoista tosi korkeita korkokuluja ja mua oikeesti kadutti niiden ottaminen. Kuulin lopulta kuitenkin onneksi lainojen yhdistämisestä ja siitä et monet on säästänyt paljon rahaa sillä. Päädyin sit Takuurahoituksen sivustolle, joka oli mulle tuttu jo jonkun aikaa ollut ja löysin sitä kautta tosi hyvän lainan Bank Norwegianin kautta. – Jarmo, Takuurahoituksen tyytyväinen käyttäjä

En osannu ajatella miten paljon eroa eri lainantarjoajien koroissa on! Se tuli yllätyksenä, oikeesti. Olin nostanut vuosi sitten 1000 euron pikavipin yhden laukun maksamista varten ja ajauduin sen seurauksena pahaan velkakierteeseen. Tuntui tyhmältä kuin saapas. Joka kuukausi mun velka vaan kasvoi, kunnes sain katkaistua kierteen hakemalla lainaa Takuurahoituksen kautta. Nyt maksan järkevän hintaista korkoa lainastani ja mulla on enää sata euroa maksettavana. Mieli on tosi iloinen ja tuntuu ihanalta kun kesäkin alkaa kohta! – Jonna, Takuurahoituksen vakiokäyttäjä

Vaikka monet hehkuttaa sitä et lainojen yhdistelemisellä sais paljon säästöä niin, kun mä koitin yhdistää lainani sain vaan vähän edullisempaa lainaa. Ei toi oikeesti tuota niin paljon säästöä, kun monet luulee! Mutta suosittelen siitä huolimatta että miettii sitä asiaa ennen kun hutkii. Lainojen yhdistäminen kuitenkin pelasti tämän miehen arjen, joten kaikesta ristiriitaisuudesta huolimatta, suosittelen sitä kaikille suomalaisille ketkä maksavat tälläkin hetkellä sikakalliita lainoja, aivan turhaan! – Urho51, Iltalehden kommenteissa

Tutustu myös seuraaviin vinkkeihin:

 • Takuusäätiö tarjoaa apua lainojen yhdistämisessä. Lue lisää täältä.