Hae edullista luottokorttia Valitse paras luottokortti

Luotettavan ja ilmaisen lainavertailun avulla löydät helposti juuri sinulle sopivan lainan. Hae lainaa helpommin kuin koskaan

Vertailussa on mukana kymmeniä pankkeja ja lainapalveluja. Vertailussa mukana kulutusluotot, yrityslainat, pikavipit, autolainat ja muut lainat. Ilmainen ja helppokäyttöinen lainavertailu.

Usein kysyttyä

Myönnetäänkö lainaa kaikille?

Lainaa ei myönnetä jokaisella, vaan asiakkaan pitää täyttää tietyt perusehdot.

Yleisiä ehtoja ovat:

  • 18 vuoden ikä
  • Ei maksuhäiriöitä
  • Osoite, pankkitili ja puhelinliittymä Suomessa

Pankit voivat lisäksi asettaa lisää ehtoja, esimerkiksi säännölliset tulot, käsirahan tai vakuudet lainalle.Kuinka paljoan saan lainaa?

Lainavertailumme kautta voit hakea lainaa jopa 60 000€, mutta myönnetyn lainan suuruuteen vaikuttavat lainan käyttökohde ja oma taloudellinen tilanteesi.

Lainaa kannattaa yleensä hakea mieluummin hieman liikaa kuin liian vähän, Lainanmyöntäjät voivat tarjota pienempää summaa, kuin alunperin hait. Lopullista lainasummaa on helpompi laskea kuin korottaa.Kuinka nopeasti saan lainan tililleni?

Saat lainan käyttöösi yleensä jopa 15 minuutissa, mutta esimerkiksi pankin aukioloajat, viikonloppu ja lainanantajan käsittelyprosessi voivat hidastaa lainan saamista.Kannattaako vanhojen lainojen yhdistäminen?

Vanhat lainat kannattaa yhdistää silloin, jos sinulla on useita pieniä korkeakorkoisia velkoja. Jos sinulla on vähintään kolme velkaa, joiden kaikkien korko on 15-20% tai enemmän, voit todennäköisesti säästää yhdistämällä lainat.Mitä tietoja tarkastetaan lainaa hakiessa?

Pankki tai lainanantaja tarkistaa yleensä vähintään hakijan henkilötiedot, luottotiedot sekä edelliset lainasopimukset kyseisen lainanantajan kanssa.

Lisäksi pankki voi tarkistaa esimerkiksi hakijan tulot, muut velat, nykyisen työsuhteen, asumismuodon, lainan vakuuksien tiedot tai esimeriksi yrityssuunnitelman, jos lainanhakija on yrittäjä.

Hae lainaa nopeasti

Nettobankerin helppokäyttöinen ja suosittu lainavertailupalvelu antaa parhaat edellytykset hakea lainaa nopeasti ja luotettavasti vaikka omalta kotisohvalta. Etsi sinun tarpeiisin sopivin lainavaihto ja hae lainaa salaman nopeasti.siirry lainavertailuunNettobanker

Nettobanker on suosittu suomalainen lainavertailupalvelu

Lainaa elämäsi tärkeisiin tarpeiisin

​​Suunnitteletko kotiisi remonttia vai pitäisikö auto korjata? Joskus tärkeiden, arkea helpottavien asioiden hankintaan saattaa tarvita äkillistä rahoitusapua. Meiltä voit hakea lainaa vaivattomasti ja turvallisesti suunnitelmasi toteuttamiseen.

Löydä laina halvimmalla korolla. Supernopea ja maksuton vertailu Nettobankerin lainavertailusivustolla on saanut kiitosta ja kehuja!

Täytä hakemus alle 2 minuutissa ja vertaile tarjouksia yli 30 rahoitusyhtiöltä ja pankilta. Valitse paras tarjous ja saa rahat tilille jopa saman päivänä aikana.

  • Hae ja vertaile lainaa 500 – 60 000 euroa
  • Vertailu on ilmainen eikä sido sinua mihinkään
  • Voit saada yli 30 eri pankin lainatarjouksen
  • Vertaa lainaa helposti ilman sitoumuksia Nettobankerin avulla
  • Hae ja vertaile lainaa 500 – 60 000 euroa

lainaa

Esittelemme kaikki tunnetut lainapalvelut selkeästi ja täysin puolueettomasti. Vertaa ensin ja hae vasta sitten, näin huomaat itsekin kuinka suuret erot lainoissa voi olla.

Olemme toimineet Suomessa jo vuosia ja auttaneet tuhansia suomalaisia ja Suomessa asuvia löytämään heille sopivimman lainaratkaisun. Olemme myös yhteistyössä muiden suosittujen lainojen kilpailutuspalvelujen, kuten Takuurahoitus.fi ja Rahoitustalo.fi kanssa. Tämä yhteistyö auttaa meitä palvelemaan omia asiakkaitamme vieläkin monipuolisemmin, laajemmin ja yksilöllisesti.

Kilpailukykyinen laina

Paras laina on aina sellainen joka sopii juuri sinun tämän hetkiseen taloudelliseen tilanteeseen. Matalat korot ja pienet kulut ovat tärkeimpiä tunnumerkkejä parasta lainaa etsiessä.

Lainan tulee kuitenkin olla kilpailukykyinen myös muiltakin ominaisuuksiltaan, kuin pelkästään kuluiltaan ja koroiltaan. Esimerkiksi lainan takaisinmaksun joustavuus on yksi erittäin tärkeistä asioista, jota tulee vertailla lainaa hakiessa.

Kun haet lainaa meidän maksuttoman ja helppokäytöisen palvelun kautta, me hoidamme pankkien ja muiden rahoituslaitosten kilpailuttamisen puolestasi. Sinulle jää tehtäväksi toimittamiemme lainatarjousten vertailu.

Kilpailutamme kaikkien asiakkaittemme lainat mahdollisimman monella lainantarjoajalla, saadaksemme mahdollisimman kilpailukykyiset lainatarjoukset.

Vertaa lainoja suositulla lainapalveluiden vertailusivustolla

– Olemme kotimainen ja 100 % puolueeton lainavertailusivusto
– Vertaamme kaikki netin lainat ja lainapalvelut puolestasi
– Vertaa lainoja ja voit säästää jopa tuhansia euroja

Lainojen vertaaminen on todellakin hyvin kannattavaa ja suositeltavaa, sillä halvin laina voi olla jop puolet edullisempi kuin kallein vaihtoehto. Nettobankerin sivustolla esittelemme kaikki Suomen lainapalvelut ja autamme sinua vertailemaan ja löytämään sinulle sopivimman lainapalvelun ja lainatuotteen.

Vertaa lainojen kuluja ja korkoja vaivattomasti lainavertailujemme avulla ja hae lainaa heti kun sitä tarvitset. Sivustomme käyttäminen on aina täysin maksutonta, joten et maksa käytöstä mitään nyt etkä tulevaisuudessa.

Me tarjoamme sinulle seuraavat palvelut:

– Ilmaisen lainavertailun
– Puolueettoman lainapalveluiden esittelyn
– Lukemattomia vinkkejä lainojen kilpailuttamiseen ja lainojen yhdistämiseen
– Aina ajan tasalla olevan tiedon siitä, mitä Suomen lainamarkkinoilla tapahtuu

Kuka voi hakea lainaa Nettobankerin palvelusta?

Me palvelemme kaikkia täysi-ikäisiä Suomen kansalaisia, joilla on puhtaat luottotiedot
Lisäksi lainanhakijalla on oltava oma puhelinliittymä ja säännölliset tulot. Huomioithan, että kaikkien pankkien asiakkaat voivat käyttää palvleuamme. Emme siis aseta ehtoja sille mitä pankkia sinä käytät.

Vältä lainaviidakon suden kuopat ja ansat

Lainojen vertailu on aina kannattavaa, sillä lainojen kuluissa ja koroissa on todella suuria eroja. Pelkästään netissä toimii nykyään lähes 100 erilaista lainapalvelua, joten lainaviidakko on melkoisen suuri, tiheä, vaikeakulkuinen ja varmasti hieman epäselvä.

Osa netissä toimivista lainapalveluista eivät pelaa täysin puhtaat jauhot pussissa, vaan tahallaan vääristelevät ja piilottelevat lainan todellisia kustannuksia. Onneksi näistäkin palveluista suurin osa on saatu kuriin ja karsittua pois, sillä tämänlaisella toiminnalla ei ole pitkät jäljet.

Me Nettobankerin toimistolla ja palvelussa katsomme erittäin tarkasti kaikki lainapalvelut, ennen kuin otamme niitä sivustollemme esille. Toimintamme kulmakivenä on läpinäkyvyys ja rehellisyys. Jos jokin lainapalvelu esimerkiksi ei esitä riittävän selvästi kaikkia lainan kuluja ja korkoja, emme missään nimessä hyväksy heidän lainapalvelua sivustollemme.

Näin pystymme osaltamme auttamaan sivustomme käyttäjiä löytämään sellaisen lainapalvelun, joka ei aiheuta ikäviä yllätyksiä.

Vertaa lainoja aina ennen lainatarjouksen hyväksymistä
Kauttamme voit pyytää ilmaisen lainatarjouksen kymmenistä eri lainapalvelusta ja pankeista.

Jos lainojen kilpailutus tuntuu vaikealta tai haastavalta, me kerromme myös sen, missä voit kilpailuttaa lainasi rahoitusalan ammattilaisten puolesta. Meille tärkeintä on kuitenkin se, että palvelumme käyttäjät pystyvät saamaan useita lainatarjouksia, joita voi vertailla toisiinsa ennen lainatarjouksen hyväksymistä.

Kun vertaa lainoja ja niiden kuluja henkilökohtaisten lainatarjousten avulla, on halvimman lainan löytyminen aina helpompaa.

Lainavertailussa kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota myös haetun lainan lainaehtoihin ja maksuaikaan, eikä keskittyä vain kulujen vertailuun.

Toki lainan kulujen ja korkojen vertailu on ensimmäinen askel, mutta edullinenkaan laina ei välttämättä ole paras vaihtoehto jos lainan maksuaika tai lainaehdot ovat huonot. Pyri siis aina vertaamaan kuluja, korkoja, maksuaikaa ja lainaehtoja.lainaa

Vertaile useita lainoja yhdellä hakemuksella

Avullamme voit vertailla useita vakuudettomia lainoja yhdellä hakemuksella.

Mitkä ovat tyypilliset ehdot lainan saamiselle?

18-20 vuoden ikä pientä lainaa haettaessa. Ikävaatimus suuremmissa lainoissa voi olla jopa 24-26 vuotta. Tämä riippuu rahoitusyhtiöstä
Olet hoitanut raha-asiat huolella eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä
Pientä lainaa voi saada ilman säännöllisiä tuloja. Suuremman lainan saaminen edellyttää säännöllisiä työ- tai eläketuloja
Olet Suomen kansalainen ja asut vakituisesti Suomessa eli sinulla on vakituinen osoite Suomessa
Sinulla täytyy olla suomalainen pankkitili ja usein myös verkkopankkitunnukset, kun haet lainaa netistä

Mikä on laina?

Yksinkertaisesti sanottuna laina on velkasopimus kuluttajan ja rahoitusyhtiön tai pankin välillä. Velkaan kuuluu pääoma ja korko. Korko on lainan hinta, johon kuuluu pankin veloittama marginaali sekä viitekorko. Velan korko ja kulut sovitaan erikseen lainasopimuksessa.

Lainatuote voi olla seuraavanlainen:

Lainasumma: 6000 €
Kolmen vuoden eli 36 kuukauden takaisinmaksuaika
Korko: 8 %, Avausmaksu: 0 €, Tilinhoitomaksu: 5 €
Kuukausierä: 193 €
Lainan kustannukset: 949 €
Maksettavaa yhteensä: 6949€
Todellinen vuosikorko on 10.20 %
Tällainen luotto on yleensä vakuudeton, joten et tarvitse takaajia tai vakuuksia, kun haet lainaa.

Lue lisää mistä lainasta on kyse Wikipedian syväluotaavasta kirjoituksesta täältä.

Miten oikeastaan valita paras laina?

Kun olet täyttänyt hakemuksen, näet henkilökohtaiset lainatarjouksesi listassa jo muutamassa minuutissa. Näin voit vertailla tarjouksia ja valita parhaan lainan. Saat lainatarjoukset myös sähköpostiisi.

Kun vertailet eri vaihtoehtoja, kiinnitä huomiota mikä on lainan todellinen vuosikorko, ja muut kulut. Kannattaa laskea myös lainan kokonaiskustannukset koko laina-ajalle. Nettobankerin lainalaskurilla voit kätevästi laskea itsellesi lainan määrän, kulut ja takaisinmaksuaikataulun. Lainalaskurilla voit myös vertailla, miten eri vaihtoehdot vaikuttavat omaan talouteesi, jotta löydät oikean tarjouksen sopivalla kuukausierällä.

Me vertailemme puolestasi jopa yli 30 erilaista lainantarjoajaa, joten sinulla on hyvät mahdollisuudet löytää tilanteeseesi sopiva laina.

Yhteistyökumppaneitamme ovat muuan muassa Avida, Bigbank, Ferratum, Santander, Brabank, Risicum, Fellow Finance ja Bank Norwegian.

Nettobankerin lainavertailun edut pähkinänkuoressa:

Säästät aikaa, kun lainatarjouksen saaminen eri tarjoajilta kestää vain muutaman minuutin
Säästät rahaa vertaamalla, kun voit löytää parhaan vaihtoehdon sinulle

Näet yli 30 eri vaihtoehtoa, jotka on räätälöity juuri sinun tarpeisiisi. Palvelu on ilmainen, eikä velvoita ottamaan lainaa. Voit siis rauhassa miettiä asiaa. Vertailu esittää selkeästi monimutkaiset rahoitustuotteet. 

Erilaiset lainatyypit

Kulutusluotto: Kattotermi kulutukseen tarkoitetuille luotoille, jotka voivat olla vakuudettomia tai vakuudellisia. Esimerkiksi auto-, remontti- tai häälaina ilman vakuutta on käytännön tasolla kulutusluotto. Kulutusluoton laina-aika on määritelty luottosopimuksessa ja se voi olla yleensä 1-15 vuotta tai mitä tahansa rahoitusyhtiö määrittelee sen olevan lain puitteissa.

Joustoluotto: Luottokortin kaltainen lainatuote, jossa rahoituslaitos myöntää luottorajan, jonka puitteissa asiakas voi nostaa luottoa oman taloudellisen tilanteensa mukaan. Korkoja ja kuluja kertyy käytetystä luotosta, sekä uusista nostoista voi mennä maksuja. Muista olla tarkkana uusien nostojen veloituksista, sillä niistä tosiaan voi mennä kuluja ja korkoja lainaehtojen mukaisella ja lain mukaisella tavalla.

Pikavippi: Nopeasti myönnettävä vakuudeton lainatuote, joka soveltuu pieneen, äkilliseen ja nopeatempoiseen rahantarpeeseen. Nykyisin pikavippi on mahdollista saada hyvinkin pitkällä takaisinmaksuajalla ja maksuaika riippuu myös lainattavasta summasta. Pikavippi on ollut terminä alalla jo pitkään.

Vertaislaina: Kulutusluotto, jonka myöntäjänä toimii toinen kuluttaja eikä rahoitusyhtiö. Lainoja välittävät erilaiset vertaislainapalvelut.

Vakuudellinen laina: Lainatuote, johon rahoitusyhtiö vaatii lainasumman takuudeksi omaisuutta tai takaajia. Vakuudettomiin lainoihin verrattuna, korko on yleensä alhaisempi, mutta vakuudettoman lainan haku on kuluttajalle nopeampaa.

Tilastoja ja faktoja lainoista

Kaikkein yleisin päivä lainahakemukselle vuonna 2019 oli tiistai. Toiseksi yleisin päivä oli maanantai. Koko vuoden lukuja tarkastellessa lainanhaun aktiivisuudessa on nähtävissä selkeä yhteys viikon edetessä. Loppuviikosta haetaan vähemmän lainaa kuin alkuviikosta. Kaikkein vähiten lainoja haetaan lauantaina ja toiseksi vähiten sunnuntaina. Yleisin kellonaika lainahakemukselle vuonna 2019 oli kello 18. Tämä on erittäin tärkeää tietoa monelle taholle ja näin ollen myös voidaan todeta, että ihmiset kuluttajina ovat lainan tarpeessa yleensä viikonlopun jälkeen. Arki tuo tullessaan haasteita talouteen ja monesti niitä mietitään viikonlopun jälkeen.

Syyskuussa 2019 voimaan astunut kulutusluottoja koskeva lakimuutos on ollut positiivinen muutos kuluttajan kannalta. Uusien vakuudettomien kulutusluottojen korot ovat laskeneet huomattavasti. Se on erittäin hyvä asia kuluttajalle, sillä riistokorkoja perivät yhtiöt ovat joko lopettaneet toimintansa tai joutuneet laskemaan korkoja ja kuluja, sillä laki sen määrää. Me olemme Nettobankerissa tämän lakimuutoksen puolella ja olemme tyytyväisiä että laki asettaa tiukat reunaehdot kuluttajien liialliselle velkaantumiselle liiallisten korkojen puolelta.

Muutoksen jälkeen kulutusluotoista saa periä enintään 20 prosentin nimelliskoron ja lisäkulut saavat olla enintään 150 euroa vuodessa. Nämä kaikki vaikuttavat todelliseen vuosikorkoon, ja aikaisemmin vakuudettomien lainojen kulut saattoivat olla todella suuria. Joidenkin lainojen todelliset vuosikorot kohosivat jopa satoihin prosentteihin, mikä on ollut törkeää riistoa rahoitusyhtiöiltä.

Miten lakimuutos näkyy nyt käytännössä ensimmäisen kuukauden jälkeen? Vertailtujen vakuudettomien kulutusluottojen todelliset vuosikorot putosivat lakimuutoksen myötä jopa useita kymmeniä prosentteja.

Laina nopeasti tilillesi lakimuutoksen jälkeen.

Lainaa tilille

Parhaan lainan löytäminen ei aina ole helppo tehtävä. Pikalaina on hyvä tapa saada laina nopeasti tilille, mutta erilaisia lainatuotteita on markkinoilla valtava määrä, ja toiset yritykset panostavat mainontaan merkittävästi enemmän kuin toiset.

Jokainen lainaa joskus etsinyt varmasti tietää, miten vaikeaa eri lainanantajien sivuilta löytyviä tietoja on vertailla järkevästi. Me ymmärrämme tilanteen haasteellisuuden ja haluamme edelleenkin auttaa lainaa heti etsiviä löytämään juuri omia tarpeitaan parhaiten vastaavan lainan.

Tällä sivustolla kerromme sinulle, miten löydät itsellesi lainaa helposti ja miten voit hyödyntää valmiita lainavertailuja etsiessäsi tietoa eri vaihtoehdoista.

Näin löydät lainaa helposti

Lähes jokaisen kohtaa elämässään tilanteen, jossa lainanhaku on ajankohtaista ja haluat varmasti lainaa helposti ja nopeasti käyttöösi. Uuden asunnon tai auton hankkiminen ovat tyypillisiä elämän käännekohtia, jolloin ihminen lainaa rahaa.

Myös remontit, suuret juhlat tai arkisen elämän yllättävät tilanteet saattavat johtaa tilanteeseen, jossa varakassa tai sotakassa ei enää riitä kattamaan hetkellisesti nousseita kuluja.

Lainan ottaminen on täysin normaalia, eikä sitä missään nimessä tarvitse hävetä tai piilotella sukulaisilta. Jokainen meistä kohtaa elämässään tilanteita, jolloin lisärahoitus ja lisätulo on tarpeen. Suomessa rahaan liittyviä asioita pidetään yleensä turhaan tabuina, mutta niiden ei toki tarvitse sellaisia olla. Tehdään yhdessä muutos eri suuntaan.

Yleisimmät suurehkon luoton käyttökohteet ovat seuraavanlaisia:

– asunnon hankinta tai remontointi
– auton tai veneen ostaminen
– vapaa-ajan asunnon tai lomaosakkeen hankkiminen
– pienempien lainojen yhdistäminen
– suuret juhlat, kuten häät tai rippijuhlat
– lomamatka
– avioero
– oma tai lähimmäisen sairastuminen ja siitä aiheutuneet yllättävät lisäkustannukset

Vaikka parhaan lainatarjouksen löytäminen ei ole helppo tehtävä, se on silti mahdollista
lainaviidakossa ei kannata seikkailla yksin, ja asiantuntijan apu voikin osoittautua korvaamattoman tärkeäksi raha-asioissa. Jos lähipiiristäsi löytyy rahoitusalan asiantuntija, pyydä häneltä rohkeasti vinkkejä ja neuvoja. Voit myös mahdollisuuksien mukaan keskustella oman pankkisi rahoitusasiantuntijan kanssa ja pyytää lainatarjouksia eri rahoituslaitoksista. Vältä kuitenkin pankin sijoitusneuvojia, sillä he monesti haluavat tyrkyttää vain oman pankin kalliita rahastoja joissa on liian korkeat kulut.

Aika on rahaa, kuten sanotaan, eikä kaikilla ymmärrettävästi ole aikaa ja resursseja kivijalkakonttoreissa neuvottelemiseen tai tuttavapiirin rahoitusasiantuntemuksen kartoittamiseen. Aika on tärkeämpää kuin raha, sillä aika on rajallista eikä sitä ole loputtomasti tarjolla.

Tällaisissa tapauksissa kannattaa hyödyntää saatavilla olevia, valmiita vertailusivustoja, joiden avulla haet lainaa helposti ja voit nopeasti nähdä eri vaihtoehtojen parhaat puolet. Paras vertailusivusto on Nettobanker, joka toimii Suomen jokaisessa kolkassa netin kautta. Voit päästä käsiksi meidän sivustollemme, kun sinulla on vain nettiyhteys ja tietokone tai puhelin jolla käytät nettiyhteyttä. Toimiva nettiyhteys on siis tärkein asia.

Nykyajan nettipankeilla on myös toimivat ja helppokäyttöiset asiakaspalvelut, ja voit kysyä lisätietoja yritysten tuotevalikoimista esimerkiksi asiakaspalveluchatin tai muun kanavan välityksellä.

Perinteisemmästä kommunikaatioista pitävät voivat toki käyttää puhelimitse tai sähköpostitse toimivaa asiakaspalvelua.

Lainaa sinun tarpeesi mukaisesti

Miten valita itselle sopiva laina helposti?

Suuria taloudellisia päätöksiä kannattaa aina harkita huolellisesti. On kuitenkin totta, että toisinaan rahan tarve voi tulla eteen yllättävän nopeasti eikä viikkojen pohdiskeluun siten ole aikaa.

Saatat miettiä mistä löytyy sopiva laina helposti? Mitä asioita ennen lainan hakemista sitten kannattaa ottaa huomioon? Mitkä asiat eri lainatuotteissa ovat erilaisia? Millainen korko on sitten liian korkea?

Ennen lainan hakemista kannattaa kiinnittää huomiota ainakin seuraaviin asioihin:

Lainan todellinen vuosikorko

Mieti, millaista korkoa olet valmis luotostasi maksamaan. Nimellisen vuosikoron lisäksi lainassa voi olla monia muita kuluja, kuten tilinhoitopalkkioita ja nostokuluja.

Kaikki nämä on sisällytetty todelliseen vuosikorkoon, joten eri lainoja kannattaa vertailla nimenomaan tämän tekijän suhteen. Lainojen korot vaihtelevat muutamista prosenteista moniin kymmeniin, jopa satoihin prosentteihin, joten korkoon kannattaa todellakin kiinnittää huomiota.

Laina-aika

Lainan takaisinmaksuajan pituus on yleensä suhteessa lainamäärään ja korkoon siten, että yleensä suurempien luottojen laina-ajat ovat pidempiä ja korko toisaalta matalampi kuin lyhytaikaisissa, pienissä lainoissa.

Netissä haettavien pikavippien ja muiden lainatuotteiden laina-ajat vaihtelevat muutamista viikoista kuukausiin ja jopa vuosiin. Yleensä lainan voi maksaa takaisin kokonaisuudessaan aiemminkin, mutta tämä ei välttämättä ole ilmaista.

Lainan kokonaismäärä

Tuskin mikään laina on täysin ilmainen. Älä ota enempää lainaa kuin tarvitset ja muista aina laskea tarkasti, millaiseen lyhennystahtiin sinulla todellisuudessa on varaa.

Jos maksusuoritukset viivästyvät, myöhästymismaksuista ja mahdollisista perintäkuluista kertyy helposti suuri summa rahaa, joten huolellisuus kannattaa tässäkin asiassa.

Maksuaikataulun joustavuus

Vaikka olisitkin huolellinen rahankäyttäjä, voi olla, että tarvitset jossain vaiheessa muutoksia luoton lyhennysaikatauluun.

Kiinnitä siis huomiota siihen, miten helposti harkitsemasi lainatuotteen takaisinmaksun aikatauluun voi tehdä muutoksia ja mitä mahdolliset muutokset maksavat. Useimmat yritykset perivät muutoksista maksun, joka voi olla jopa satoja euroja.

Mahdollisuus lisälainan nostamiseen

Tarvittavan rahamäärän pohtiminen etukäteen on erittäin tärkeää, mutta aivan yhtä tärkeää on tiedostaa, mahdollistaako valitsemasi lainatyyppi lisäluoton nostamisen.

Yleensä kertaluontoiset pikavipit maksetaan laina-ajan päättyessä kerralla takaisin, mutta joustavammissa luottovaihtoehdoissa saattaa olla mahdollisuus nostaa lisärahoitusta käyttöön tarpeen mukaan. Kiinnitä huomiota myös tähän asiaan ennen rahoitusvaihtoehtojen vertaamista.

Näin Nettobanker auttaa sinua löytämään parhaan lainan

Kun olet vertaillut lainoja ja löytänyt kätevästä vertailutaulukosta itsellesi sopivimman lainan, varsinainen lainanhaku sujuu kuin tanssi, valssi tai muu tanssityyli eikä sinun tarvitse enää hakemusta täyttäessäsi kiinnittää erityistä huomiota lainaehtoihin tai muihin reunaehtoihin lainan suhteen.

Miksi siis käyttäisit aikaa kymmenien tai jopa satojen yritysten nettisivujen kahlaamiseen ja läpikäymiseen, kun voit vertailun avulla löytää helposti itsellesi sopivan vaihtoehdon, joka säästä aikaa, rahaa ja omia henkisiä ja fyysisiä voimavarojasi?

Voit siirtyä suoraan vertailusivustolta lainanantajan sivulle täyttämään hakemusta. Voit tehdä hakemuksen mihin vuorokaudenaikaan tahansa ja saada rahat tilillesi jopa muutamassa minuutissa. Voit tehdä näin esimerkiksi keskellä yötä tai lounastauolla töissä, kellonajalla ei ole mitään merkitystä.

Myös mahdollisten hakemusten liitteiden lähettäminen onnistuu näppärästi sähköisesti, eikä sinun tarvitse jonottaa pankkikonttorissa tai varata erillistä tapaamista hakemuksen tekemiseksi. Sivustomme toimii yhteistyössä usean eri lainayhtiön ja muun tahon kanssa, joka osaltaan takaa entistä kattavammat lainatarjoukset. Olemme saaneet varsinkin kiitosta helppokäytöisyydestä ja rehellisyydestä, joka onkin muodostunut meidän ohjenuoraksi toiminnan kehittyessä.

Bank Norwegian
Omalaina

Palvelumme on suunniteltu mahdollisimman helppokäyttöiseksi ja sellaiseksi, että jokainen löytää etsimänsä mahdollisimman vähällä vaivalla. Pyrimme esittämään kaikki tiedot selkeästi ja yksiselitteisesti, jotta asiakkaan olisi helppo löytää itselleen sopiva rahoitusmuoto hänen omaan tarpeeseensa sopivimmin.

Tärkeä ja huomionarvoinen tiedotus: Muista, että me emme myönnä luottoja tai lainoja, vaan Nettobanker on vain lainavertailupalvelu. Toisin sanoen olemme infotyylinen sivusto, joka tuo faktat esille ja asiat niin kuin ne ovat todellisuudessa. Me emme myönnä varsinaista lainaa, vaan me suosittelemme ja kerromme ainostaan vaihtoehdoista sinulle.

Tässä vielä pähkinänkuoressa vertailupalvelumme edut:
Nettobanker on erittäin helppokäyttöinen ja täysin ilmainen palvelu netissä

Olemme avoinna 24 tuntia vuorokaudessa, voit siis käyttää palveluamme mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Voit vertailla lukuisia lainoja yhdellä silmäyksellä tai silmänräpäyksellä, toisin sanoen kellonajasta riippumatta voit jättää hakemuksen keskellä yötä tai keskellä kirkasta päivää.

Sopivan luoton löydettyäsi voit siirtyä suoraan lainantajan sivuille täyttämään hakemusta. Lainanhaku ei voisi olla helpompaa! Oletko samaa mieltä?

Palvelun käyttö ei sido sinua mitenkään, eikä vertailun käyttäminen velvoita sinua valitsemaan mitään tiettyä vaihtoehtoa. Pyrimme palvelemaan asiakkaitamme mahdollisimman kokonaisvaltaisesti, joten voit aina ottaa yhteyttä meihin, jos haluat lisätietoja tai jos sinulla on kysymyksiä palveluumme liittyen.

Kehitämme palveluamme jatkuvasti saamamme palautteen perusteella ja teemme jatkuvasti töitä pitääksemme sivuillamme esitetyt tiedot ajantasaisina. Mikäli sinusta tuntuu, että jokin asia sivustollamme ei vastaa todellisuutta, olethan meihin ensi sijaisesti yhteydessä heti.

Eri lainat – niiden hyvät ja huonot puolet

Erilaisia lainatuotteita on paljon, ja jokaisella niistä on omat hyvät ja huonot puolensa. Pikavippi eli pikalaina on yleensä pieni rahasumma, jonka saamiseen ei tarvitse minkäänlaisia vakuuksia tai takuita.

Pikavippi on suuruudeltaan markkinoiden pienin laina, sillä se on yleensä vain noin 50 – 1000 euroa. Hakeminen tapahtuu myös helposti ja nopeasti. Vippi maksetaan laina-ajan päättyessä kokonaisuudessaan pois, ja tyypillisesti laina-aika on muutamista viikoista muutamiin kuukausiin.

Vielä vuosikymmen sitten markkinoilla on valtava määrä muutaman kymmenen tai sadan euron vippejä, mutta sittemmin niiden määrä on vähentynyt lakimuutoksen asettaman korkokaton vuoksi.

Tällainen rahoitusmuoto on helppo ja nopea ratkaisu tilapäiseen rahantarpeeseen, mutta toisaalta pienten pikalainojen korot ovat huikean korkeita. Kun pienlaina maksetaan nopeasti pois, ei korkoa ehdi kertyä suuria summia. Markkinoilla yrityksiä, jotka tarjoavat uusille asiakkailleen ensimmäisen vipin jopa täysin ilmaiseksi. Lainamäärässä mitattuna seuraavat lainatyypit ovat kulutulusluotto ja joustoluotto, jotka ovat määrältään kahdesta tuhannesta eurosta useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin.

Myöskään tämä luottomuoto ei yleensä edellytä takaajien tai vakuuksien käyttöä. Kulutusluottoa haetaan yleensä remonttiin, matkailuun tai suuriin hankintoihin, kuten moottoripyörän hankintaan tai ajotuntien kustantamiseen.

Kulutus- ja joustoluottoa hakiessasi sinulta saatetaan kysyä tulojesi ja menojesi määrää sekä pyytää lähettämään tositteita rahankäytöstäsi. Jotkut lainantajat arvioivat itse hakijan maksukykyä automaattisen Instantor-palvelun avulla, ja toisille riittää hakijan oma ilmoitus.

Muista nämä asiat kun haet lainaa netistä

Pidä palkkakuitit ja muut taloutesi tärkeät tositteet käden ulottuvilla, jotta hakemuksen tekemiseen ei kulu turhaa aikaa.

Kulutusluotot ovat suurempia lainoja, joten niiden takaisinmaksuaika on myös pidempi. Käytännössä maksuajat ovat vuosien pituisia, ja luottoa lyhennetään sovitulla summalla kuukausittain.

Kulutus- ja joustoluotot ovat pikavippejä joustavampia lainamuotoja, sillä niitä voi nostaa käyttöönsä tarpeen mukaan. Asiakkaalle myönnetään hakemuksen perusteella luottoraja, jonka puitteissa hän voi nostaa rahaa tililleen juuri silloin kun hän tarvitsee ja hän sitä hakee. Tämä sopii hyvin tilanteisiin, joissa tarvittava rahamäärä ei ole hakemisvaiheessa täysin selvillä tai jos hakija halua muun syyn vuoksi pidättää itsellään oikeuden lisälainan nostamiseen.

Eräs uusimmista rahoitusmuodoista on vertaislaina, joka tarkoittaa sitä, että rahoitusta ei haetakaan yritykseltä vaan yksityishenkilöltä.

Tällaista luottomuotoa hakiessasi voit määrittää itse lainaehdot, kuten lainan koron ja laina-ajan. Jos hakijan asettamat kriteerit ja lainan myöntäjän kriteerit kohtaavat, hakemus hyväksytään ja syntyy luottosopimus.

Lainojen eri muodot pähkinänkuoressa tiivistettynä:

– Pikavippi
– Kulutusluotto
– Joustoluotto
– Vippi
– Yhdistelylaina

Vertaislainasta toteamme sen verran, että vaikka hakemukset ja päätökset tehdään yleensä jonkin netissä toimivan vertaislainapalvelun sivuilla, on tärkeää muistaa, että rahat tulevat yksityishenkilöltä, eivät kohtaamispaikkana toimivalta yritykseltä.

Tämä tarkoittaa tietysti myös sitä, että tällaisen palvelun välityksellä voit löytää yksilöllisemmän rahoitusratkaisun.

Lainaa helposti verkosta

Kenelle lainoja myönnetään
Eri lainapalveluiden ja rahoituslaitosten ehdot vaihtelevat, mutta yleisesti luottoa hakevalta edellytetään ainakin seuraavia asioita:

Lainaa enemmän
Mitä suurempaa luottoa haet, sitä korkeampi todennäköisesti ikään liittyvä vaatimus on.

Yleensä edellytetään, että hakijalla on myös suomalainen tili ja verkkopankkitunnukset. Verkkopankkitunnuksia käytetään ihan yleisesti henkilöiden tunnistamiseen, ja niiden avulla hakemuksen voi myös allekirjoittaa.

Suomen markkinoilla toimivat rahoitusyhtiöt myöntävät rahoitusta pääsääntöisesti vain Suomessa vakituisesti asuville henkilöille. Yritykset ovat velvoitettuja ottamaan selvää hakijan luottokelpoisuudesta ja siitä, millainen hänen taloudellinen tilanteensa on. Tämän vuoksi hakijan luottotiedot tarkistetaan, ja mahdolliset maksuhäiriömerkinnät johtavat väistämättä lainan hylkäämiseen.

Markkinoilla on myös muutamia yrityksiä, jotka tekemänsä kokonaisarvion perusteella saattavat myöntää rahoitusta myös ilman luottotietoja, mutta tämä on melko harvinaista. Pidä siis huolta omasta luottokelpoisuudestasi ja maksa lyhennykset aina ajallaan. Jos kohtaat maksuvaikeuksia, ole avoin ja sovi asioista etukäteen. Sillä tavalla turvaat oman rekisterisi pysymisen kunnossa ja raha-asioiden hoito on helppoa myös jatkossa.

Rahoitusta voi hakea yksin, mutta varsinkin suurempien lainojen tapauksissa on myönteisen luottopäätöksen kannalta hyödyllistä hakea luottoa jonkun toisen henkilön kanssa.

Yhteishakija voi olla oma avio- tai avopuoliso, mutta aivan yhtä hyvin se voi olla myös muu perheenjäsen, kuten äiti tai veli, tai vaikkapa hyvä ystävä.

VINKKI: Lainaa enemmän kuin hait – kuinka saat korotettua lainasummaa korkeammaksi
Yhteishakijan käyttö parantaa myönteisen päätöksen saamisen todennäköisyyttä, mutta yleensä se tarkoittaa myös sitä, että voit hakea suurempaa luottoa kuin yksin hakiessasi.

Vertaile lainat lainavertailusivustollamme

Lainaehtojen vertailu ennen hakemuksen täyttämistä on ensisijaisen tärkeää, sillä vertailemalla säästät aikaa ja selvää rahaa.

Vertailusivustomme avulla löydät helposti juuri omia tarpeitasi parhaiten vastaavan rahoitusvaihtoehdon. Vertailun ansiosta sinun ei tarvitse käyttää tunteja sopivan rahoitusmallin löytämiseen, vaan voit käyttää senkin ajan johonkin muuhun, esimerkiksi läheistesi kanssa olemiseen.

Muokkaa vertailu omia tarpeitasi vastaavaksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos olet nuori hakija, kannattaa sinun ensisijaisesti vertailla lainatuotteita, joita myönnetään sinun ikäisillesi.

Myös meidän sivuiltamme löydät tietoa 18- ja 19-vuotiaille myönnettävistä rahoitusvaihtoehdoista, joten tutustu rohkeasti eri vaihtoehtoihin ja löydä niiden joukosta itsellesi sopivin. Jos etsit suurempaa, joustavaa rahoitusvaihtoehtoa, älä turhaan harkitse lyhytaikaisia, kertaluontoisia ja usein kalliita pikavippejä, vaan valitse vertailuun vain suurempia luottoja.

Pidä mielessäsi aina myös oma maksukykysi: vaikka enemmän rahaa kuulostaa usein houkuttelevammalta vaihtoehdoilta kuin se rahamäärä, jonka todellisuudessa tarvitset, kannattaa sinun olla maltillinen.

Ylivelkaantuminen on haitallista ja pitkään jatkuessaan johtaa väistämättä maksuongelmiin ja jopa maksuhäiriömerkintöjen syntyyn. Ole siis harkitsevainen realisti ja pohdi tarkasti lainantarvetta kustannusten ja korkojen kantilta myös. Halutessasi voit lukea lisää maksuhäiriöistä Kuluttajaliiton verkkosivuilta.

Sinulle sopivin laina – 3 super helppoa askelta

Mieti, miten paljon lainaa ja miten pitkän laina-ajan tarvitset

Ole realisti rahasummaa miettiessäsi ja muista, että esimerkiksi remontin kustannukset kasvavat helposti arvioitua suuremmiksi. Keittiöremonttiin uppoaa rahaa tyypillisesti tuhansia euroja, mutta aina edes 10 000 euroa ei riitä. Toisaalta sinun ei kannata lainata tarpeettoman suurta rahamäärää, sillä se saattaa johtaa ylivelkaantumiseen ja pahimmillaan maksuvaikeuksiin.

Vertaile lainoja Nettobankerin suositulla sivustolla mistä päin maailmaa tahansa

Kun sinulla on jonkinlainen käsitys siitä, mitä etsit, voit aloittaa vertailun. Valitse vertailuun vain sellaisia lainatuotteita, joita etsit. Vertailumme sisältää lähes kaikki markkinoilla olevat tuotteet, ja päivitämme sivustoamme jatkuvasti voidaksemme tarjota sinulle mahdollisimman ajantasaista tietoa eri vaihtoehdoista.

Tee lainahakemus, lähetä liitteet ja odota lainapäätöstä

Vertailumme käyttäminen on erityisen kätevää siksi, että voit siirtyä suoraan sivuiltamme täyttämään luottohakemuksen rahoituslaitoksen omille sivuille. Hae lainaa kätevästi, nopeasti, ajasta ja paikasta riippumatta. Yleensä hakemuksen liitteeksi vaaditaan tulotositteita tai tilitietoja, mutta jotkut yritykset käyttävät automaattista palvelua, joka analysoi tulo- ja menotiedot tililtäsi ja arvioi luottokelpoisuutesi.

Budjetoi, budjetoi, budjetoi

Ennen minkään lainan hakemista on järkevää arvioida omia tuloja ja menoja ja laatia kuukausitason budjetti helpottamaan oman talouden hallintaa. Budjetointiin löytyy helposti käytettäviä ohjelmistoja, mutta voit helposti laatia oman kuukausibudjetin myös esimerkiksi Excelin avulla. Katso myös Kuluttajaliiton opas talouden suunnitteluun.

Budjetoi aidosti ennen kuin otat lainaa

Vastuullinen rahankäyttäjä ottaa vain sen verran luottoa kuin hänellä on vara maksaa takaisin. Omat tulot ja menot kannattaa arvioida realistisesti. Esimerkiksi viiden henkilön ruokamenot ovat todennäköisesti lähempänä 1000 euroa kuukaudessa, mutta yksinasuva sinkku voi hyvin pärjätä 400 – 500 euron ruokamenoilla.

Muista sisällyttää budjettiin myös vakuutukset, vaikka niitä ei joka kuukausi todellisuudessa tarvitsisikaan maksaa. Älä unohda puhelinlaskua, auton tai muun kulkuneuvon kustannuksia tai mahdollisia tilauksia. Jätä budjettiin tilaa myös harrastuksille ja terveysmenoille sekä yllättäville menoille.

Vältä ja ennakoi mahdolliset maksuvaikeudet

Ongelmat lainojen kanssa alkavat siitä, että sitä ei saada lyhennettyä sovitulla aikataululla.

Toisin sanoen, sovittu kuukausierä jää maksamatta. Tähän tilanteeseen johtaa yleensä se, että kuukausierän suuruus on liian suuri suhteessa tuloihin. Takaisinmaksua suunnitellessa lainan kuukausierän suuruus tulisi olla sen suuruinen, että sen maksamisen jälkeen rahaa jäisi vielä hieman säästöön pahan päivän varalle joka kuukausi.

Vertaa lainoja ja lainan todellisia vuosikorkoja

Pienlainoja koskevan lain mukaan lainojen nimellinen vuosikorko saa olla korkeintaan 20 %.

Lakimuutoksen seurauksena Suomen lainamarkkinoille onkin tullut laaja valikoima erilaisia lainatuotteita.

Lainan todellinen vuosikorko kertoo totuuden lainan hinnasta, mitä suurempi todellinen vuosikorko on, sitä kalliimmasta lainasta on kyse. Kun lainan todellista vuosikorkoa lasketaan, otetaan siinä huomioon kaikki lainaan liittyvät kulut, maksut ja korot. Olemme lisänneet esimerkin todellisesta vuosikorosta jokaiseen sivuillamme esillä olevaan lainapalvelun esittelyyn.

Tässä esimerkki todellisen vuosikoron ilmoittamisesta:

Lainasumma 1000 euroa, Laina-aika 12 kk, Kuukausierä 102,77 euroa, Takaisin maksetaan yhteensä 1232,26 €, Todellinen vuosikorko 48,80 %. Lainasumma on 6000 euroa, maksuaika on viisi vuotta, takaisin maksettavaa tulee yhteensä 8886 euroa, lainan todellinen vuosikorko on täten 19,70 %. Lainan maksamatta jättämisetä seuraa ongelmia ja haasteita. Haettu laina täytyy myös aina maksaa takaisin.

Maksun viivästymisestä tulee aina ylimääräisiä kustannuksia, ja se voi johtaa vippikierteeseen ja velkaongelmiin joiden seurauksena voi tulla luottotietoihin maksuhäiriömerkintä.

Jos lainan jättää maksamatta, siihen kertyy seuraavia kuluja:

– Maksumuistutukset, enintään 2 kpl, hinta esimerkiksi 5-10 euroa / kappale
– Perintäkulut esimerkiksi 60 – 210 euroa
– Käräjäoikeuden oikeudenkäyntimaksut esimerkiksi 110 – 240 euroa
– Lainan viivästyskorot eräpäivästä eteenpäin 7 % + Suomen Pankin viitekorko

Jos lainaa ei maksa takaisin, lainanottajalle tulee merkintä luottotietoihin, joka voi vaikuttaa uusien luottojen myöntämiseen, eli et saa enää uutta lainaa, tai myöskään et saa esimerkiksi uutta puhelinliittymää nimiisi tai vuokra-asuntoa nimiisi. Puhumattakaan asunnon ostamisesta asuntolainalla.

Maksuhäiriömerkintä vaikeuttaa elämistä monella eri tavalla, esimerkiksi puhelinliittymän, vakuutuksen ja vuokra-asunnon saaminen voi olla hankalaa tai jopa täysin mahdotonta.

Maksa siis lainasi aina eräpäivään mennessä

Jos huomaat että et pysty maksamaan erääntynyttä velkaa eräpäivään mennessä, ota välittömästi yhteyttä lainanmyöntäjän asiakaspalveluun ja pyydä lainan maksamiselle lisää aikaa.

Saat lisää toimintaohjeita omien raha-asioiden hallintaan ja tietoa muun muassa oman talouden suunnittelusta, laskujen maksamisesta ja maksuvaikeuksien selvittämisestä kuluttajavirastosta.

Jos tarvitset apua omien raha-asioittesi hoitamiseen, voit pyytää neuvoa Takuu säätiöstä, oman kuntasi talous- ja velkaneuvojalta tai sosiaalitoimistosta.

Paljonko saan lainaa?

Voit hakea palvelumme kautta vakuudetonta lainaa minimissään 500 euroa ja maksimissaan 60 000 euroa. Hyväksytyn velan määrä riippuu täysin aina henkilökohtaisesta maksukyvystä. Tarjous on aina henkilökohtainen ja uniikki, sillä velanantajat käyttävät riskiperusteista hinnoittelua. Näin ollen jokaisen asiakkaan kohdalla tarjous on räätälöity tilanteen mukaan ja näin ollen lainatarjoukset ovat erilaisia eri asiakkaille.

On siis mahdotonta kertoa kuinka paljon sinä saat lainaa, ainoa ratkaisu on tehdä hakemus ja kokeilla kuinka paljon saisit lainaa. Voit tämän jälkeen pohtia haluatko nostaa ja hyväksyä lainan kohdallasi, eli oletko valmis hyväksymään myös lainan korot ja kustannukset tarjouksesi osalta.

Lainan korko ja kulut voivat vaihdella tarjouksen mukaan. Jos haet lainaa esimerkiksi 20 000 euroa, tarjous voisi olla seuraavanlainen:

– Lainasumma: 20 000 €
– 120 kuukauden takaisinmaksuaika
– Korko: 7 %, Avausmaksu: 0 €, Tilinhoitomaksu: 5 €
– Kuukausierä: 237 €, Lainan kustannukset: 8466 €
– Maksettavaa yhteensä: 28 466€
– Todellinen vuosikorko on 7.7 %

Lainatarjous on aina henkilökohtainen, ja jotta voimme tarjota sinulle parhaan vaihtoehdon, täytä perustietosi hakemukseen. Kysymme henkilötietojasi, jotta voimme välittää ne rahoitusyhtiöille, jotta he voivat tehdä tarjouksen. Emme luovuta henkilötietoja muille osapuolille.

Autamme sinua löytämään Suomen edullisimman lainan

Nettobankerin avulla jo tuhannet ihmiset ovat löytäneet omaan elämäntilanteeseensa sopivan lainan. Meidän sivuston avulla säästät aikaa ja rahaa. Vertaa lainoja, vertaa korkoja ja vertaa vaihtoehtoja ajan kanssa. Me autamme sinua vertailemaan eri lainapalveluita ja heidän lainatuotteitaan.

Mitä asiakkaamme sanovat?

Lainan hakeminen netistä on helpompaa kuin mikään muu asia. Samaan aikaan täytyy kuitenkin pitää järki päässä ja olla vastuullinen, ettei velkaannu turhan päiten. Kun lainan netistä otat, järki päässä pidä!IsmoNaantaliLainaa netistä? Todellakin. Mitä muita vaihtoehtoja nykyajan modernina aikakautena edes voisi olla. Se on se ainoa ja oikea vaihtoehto. Olen hakenut lainaa Nettobankerin kautta joka kerta kun minulla on laina tarve.MindiVantaaOlen hakenut lainaa netistä jo yli kymmenen vuoden ajan. Muistan, että joskus vuosituhannen alussa piti kävellä suoraan pankkiin ja istua odottamaan vuoroansa. Nykyään kun minulla on tarve lainalle, haen sitä aina netistäPeppiVaasa